YouSee hæver priserne på TV-boks

Prisstigning på ni kroner om måneden giver næsten 3,5 millioner kroner mere i TDCs pengekasse hver måned.

Omkring en tredjedel af YouSees TV-kunder har i dag en boks, og alle nytilkomne kunder kan ikke undslå sig at leje den. Fra 1. oktober stiger prisen. Foto: YouSee Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største kabel-TV-selskab sætter 1. oktober prisen op på sit abonnement med TV-boks kun et halvt år, efter at boksen blev tvangsindført for alle nye kunder. Det vil give over 40 millioner kroner ekstra i TDCs kasse om året.

YouSee, der er fuldt ejet af TDC og siden 1. juli har været her, hvor alle TDC-koncernens privatkunder er samlet, sætter prisen på sit Plus-abonnement op med ni kroner om måneden. Dermed stiger det fra 99 til 108 kroner hver måned.

387.810 af de 1,39 millioner husstande, som er koblet på YouSees net, havde ved udgangen af juni en TV-boks stående. Prisstigningen på ni kroner giver dermed næsten 3,5 millioner kroner mere i TDCs pengekasse hver måned eller 41,8 millioner på et år.

Normalt hæver YouSee priserne én gang om året, nemlig til nytår. Her kom den store TV-pakke senest op over 500 kroner om måneden.

Berlingske har bedt YouSee om en begrundelse for prisstigningen men har endnu ikke fået svar.

Nu kun med boks

YouSee ændrede 18. april sine abonnementer, så man nu skal have en TV-boks som ny abonnent. Alle eksisterende kunder kan selv vælge, om de vil skifte. Boksen gør det muligt for YouSee at kunne spærre for og åbne for TV-kanaler, så man selv kan vælge kanaler i stedet for standard-TV-pakkerne. TV-boksen er også nødvendig for at kunne bruge muligheden for at starte en udsendelse forfra, hvis man ikke nåede at se med fra begyndelsen, ligesom den giver adgang til YouSees filmtjeneste.

TDC er presset af sine konkurrenter. YouSee har hidtil været TDCs danske guldæg, men de seneste år er det gået tilbage for TV-giganten, der mister kunder, samtidig med at flere og flere nuværende kunder - i øjeblikket 30,9 procent af dem alle - går ned til den lille TV-kanalpakke. Det giver også færre penge i kassen hver måned hos YouSee.

Mange trapper ned eller opsiger helt TV-abonnementet, fordi de kan få deres TV-behov opfyldt på anden vis, blandt andet ved at købe onlineabonnement over internetforbindelsen hos f.eks. TV 2 Play med alle TV 2s kanaler eller hos Viaplay, så man kan se bl.a. TV3 og sportskanaler på enhver skærm.