YouSee endelig klar med tekst-TV

Syv måneder efter lanceringen kan det TDC-ejede YouSees nye TV-boks endelig vise tekst-TV, som rigtigt mange har efterspurgt. Opgradering indfører også forældrekontrol og foreslår interessante udsendelser.

YouSee lancerede sin nye TV-boks i april i år, men først nu kan man se tekst-TV på sin skærm, som TV-boksen hidtil har blokeret for. Arkivfoto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har taget Danmarks største TV-leverandør syv måneder at sikre, at kunder med en TV-boks kan se tekst-TV. Men nu kommer det i en længe ventet opdatering af det TDC-ejede YouSees boks.

Da YouSee i april lancerede sin nye TV-boks, skete det, uden at teknikerne havde fået tekst-TV, som trods sin enkelhed stadig har forbløffende høje seertal, til at fungere. Men det ville komme meget snart, lovede man.

Det sker nu i en opdatering, som også gør det muligt at lægge forældrekontrol ind på TV-boksen, der ud fra ens TV-forbrug nu vil kunne kommer med forslag til programmer, som man måske kan være interesseret i at se eller optage.

Kun en tredjedel har boks

YouSee ændrede 18. april sine abonnementer, så man nu skal have en TV-boks som ny abonnent. Alle eksisterende kunder kan selv vælge, om de vil skifte. Boksen gør det muligt for YouSee at kunne spærre for og åbne for TV-kanaler, så man selv kan vælge kanaler i stedet for standard-TV-pakkerne. TV-boksen er også nødvendig for at kunne bruge muligheden for at starte en udsendelse forfra, hvis man ikke nåede at se med fra begyndelsen, ligesom den giver adgang til YouSees filmtjeneste.

Det er kun 28,5 procent af YouSees TV-kunder, som ved udgangen af september rent faktisk har en TV-boks - den nye eller en tidligere. Det er blot en procent flere end i begyndelsen af året. YouSee, der er Danmarks største TV-leverandør til 1,38 millioner husstande, har ellers kørt massive reklamekampagner for at overbevise danskerne om mulighederne med en boks, som samtidig rummer en harddiskoptager, så man kan sætte den til at optage de udsendelser, som man vælger ud i den elektroniske programguide.

YouSee satte 1. oktober månedslejen for TV-boksen op med ni kroner om måneden. Det sikrer TV-kæmpen næsten 3,5 millioner kroner mere i pengekassen hver måned.

Mange klipper kablerne helt

Mange trapper ned eller opsiger helt TV-abonnementet, fordi de kan få deres TV-behov opfyldt på anden vis, blandt andet ved at købe onlineabonnement over internetforbindelsen hos f.eks. TV 2 Play med alle TV 2s kanaler eller hos Viaplay, så man kan se bl.a. TV3 og sportskanaler på enhver skærm.

For første gang skriver TDC-koncernen i sit regnskab, som kom onsdag i denne uge, at fler helt vælger at opsige TV-abonnementet. YouSee har da også i år mistet 10.000 TV-kunder. Samtidig vælger flere at nøjes med en mindre TV-pakke. Disse udgør nu 31,7 procent - eller næsten en tredjedel - af YouSees samlede kundetal.