Yellen giver dønninger i Fjernøsten

De asiatiske aktiemarkeder følger op på fredagens positive udvikling på Wall Street.

Foto: SHAWN THEW. Janet Yellen.
Læs mere
Fold sammen

De asiatiske aktiemarkeder ligger med generelle kursstigninger med Tokyo-børsen som hovedtrækkraft katalyseret af en svækkelse af den japanske yen over for dollar.

Markedernes reaktion kommer på baggrund af fredagens bekræftelse fra den amerikanske centralbankchef Janet Yellen af, at en renteforhøjelse er sandsynlig på et af de pengepolitiske møder i Federal Reserve i juni eller juli.

»Aktiemarkedets reaktion er ved at ændre sig og kommer frem til ideen om, at den amerikanske økonomi er stærk nok til at modstå højere renter. Selv når vi begynder at anerkende muligheden for renteforhøjelser, er det usandsynligt, at vi kommer til at se et udsalg i aktiemarkedet. Forventningerne til renteforhøjelser fører til en stærkere dollar og en underliggende positiv aktietrend globalt, og det er en stabiliserende faktor for de japanske aktier«, vurderer markedssstrateg Yoshinori Ogawa fra Okasan Securities i Tokyo over for Bloomberg News.

I Tokyo stiger det toneangivende Nikkei 225-indeks 1,2 pct, og det bredere Topix-indeks øger 1,0 pct.

De kinesiske markeder følger trop omend i et langt ringere tempo. Såvel Shanghai Composite som CSI 300-indekset stiger 0,2 pct., mens Hang Seng i Hongkong lægger fra med et plus på 0,7 pct.

På de øvrige børser ligger det sydkoreanske Kospi-indeks med et minus på 0,1 pct., mens Taiwans Taiex-indeks stiger 0,6 pct., og ASX-indekset i Sydney slutter dagen med et plus på 0,1 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med stigninger 0,2-0,3 pct. klokken 06.45 mandag.