Yderligere 20 inviteret til DONGs bonusfest

En lang række ansatte i en lille "eliteenhed" under Anders Eldrup er omfattet af forskellige slags bonusser, der kan give alt fra 300.000 til en million kroner.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er tilsyneladende ikke kun Jakob Baruël Poulsen, der har haft nogle ganske lukrative aftaler med DONG Energy og Anders Eldrup. Jyllands-Posten skriver, at omkring 20 medarbejdere i den omstridte Corporate Affairs-afdeling har haft bonusordninger i forbindelse med særlige situationer.

Medarbejderne, der er centreret omkring Anders Eldrup og Jakob Baruël Poulsen, er for eksempel stillet mellem 300.000 og en million kroner i udsigt i forbindelse med direktørskift - der som bekendt er på vej. Bonusserne er eller har været knyttet til andre store begivenheder som den mislykkede børsnotering i 2007, eller hvis de er involveret i et af DONG Energys milliardprojekter."Der er blevet lavet mange milliardstore transaktioner gennem tiden, og det er de ansatte løbende blevet belønnet for. Bonusserne blev betalt ud fra en idé om, at de folk var så værdifulde, at man var nødt til at holde fast i dem," siger en tidligere ansat i DONGs Corporate Affairs-afdeling til Jyllands-Posten.

Hele ideen med Corporate Affairs-afdelingen har været, at frem for at købe sig til dyrere ydelser ude i byen har man set en fidus i at have alle kompetencerne indenhus.