Yahoo ramt af tilbagegang

Topchef Marissa Mayer har ikke skabt vækst i den amerikanske internetportal, som holdes oppe af sine kinesiske investeringer, der også går tilbage.

Marissa Mayer har det svært som ny topchef i Yahoo. Arkivfoto: Robert Galbraith, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvedebrødsdagene er ovre mellem internetportalen Yahoo og topchefen gennem 18 måneder, Marissa Mayer, for væksten udebliver, og udsigterne for fremtiden ser ikke lysere ud.

Yahoos annoncepriser skred igen i fjerde kvartal, og også den kinesiske e-handelsgigant Alibaba, som Yahoo ejer en stor andel i, oplever væksten tage af.

Omsætningen faldt med tre procent i oktober-december og landede på 1.266 milliarder dollars. Det er fjerde kvartal i træk, hvor omsætningen falder. Julekvartalet er ellers traditionelt årets bedste, hvis man beskæftiger sig med teknologi. Her hentes ofte op mod 30 procent af den samlede årsomsætning.

Næstkommanderende fyret

De dårlige tal kommer, kort efter at Marissa Mayer fyrede sin næstkommanderende, Henrique de Castro, tidligere denne måned. Han havde kun siddet på jobbet i under et år.

Aktiekursen i Yahoo er ellers steget til mere end det dobbelte, siden Marissa Mayer overtog chefstolen, men stigningen skyldes både, at Yahoo har købt egne aktier tilbage, og at Alibaba, som Yahoo ejer 24 procent af, står foran en sandsynligvis indbringende børsnotering.

Alibaba vokser stadig. På et år er omsætningen steget med 51 procent, men væksten falder kvartal for kvartal, og det skuffer analytikerne, hvilket igen smitter af på Yahoos aktiekurs, som tog et dyk på hele 6,9 procent efter offentliggørelsen af regnskabet for fjerde kvartal tirsdag aften, dansk tid. Aktien steg dog lidt igen senere.

Yahoos overskud landede på 348,2 millioner dollars mod 272,3 millioner dollars for et år siden.

Tredje topchef på et år

»Folk havde håbet, at resultaterne ville være en smule bedre,« konstaterer Ben Schachter, analytiker hos Macquarie Securities i New York, over for nyhedsbureauet Bloomberg.

Marissa Mayer forlod Google i juli 2012 for at blive den tredje topchef på blot et år i Yahoo efter 13 år hos Google.