Yahoo leverer bedre resultater end ventet

Den pressede søgemaskinevirksomhed, Yahoo, overraskede i går positivt, da resultaterne for sidste kvartal af 2008 blev fremlagt. Det fik den slunkne aktie til at stige.

Foto: David Paul Morris/AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til trods for heftig konkurrence med Google og hårdt pres fra finanskrisen, lykkedes det tirsdag aften dansk tid alligevel for søgemaskinen Yahoo at fremlægge et kvartalsresultat, der oversteg markedets forventinger. Resultatet fra fjerde kvartal 2008 var dog stadig et tab - men ikke et ligeså stort tab, som markedet havde regnet med. Yahoo endte med en omsætning på 1,8 mia. dollar - en nedgang på blot en procent. Kvartalet udløste et tab på 303 mio. dollar, hvilket var mindre end forventet.

Yahoos nye topchef, Carol Bartz, erkender, at Yahoo står foran hårdt arbejde med at bringe virksomheden på ret kurs, men kvartalsresultatet udlægges alligevel som en sejr for den nye CEO.

Det meste af 2008 har Yahoo været centrum i en opsigtsvækkende føljeton, hvor Microsoft forsøgte at overtage selskabet, der afviste tilnærmelsen og så senere hen delvist fortrød igen. Samtidig forsøgte superinvestoren Carl Icahn at vælte bestyrlesen, så beslutningen om et salg til Microsoft kunne gennemføres mod stifterne, Jerry Yang og David Filos vilje. Yahoo var en af de første ægte dotcom-eventyr og pioner i nettets tidlige dage. Selskabet driver i dag en række sites, herunder billedtjenesten Flickr og er nettets mest besøgte. Alligevel er Yahoos aktiekurs en skygge af, hvad den var under dotcom-tiden.

Yahoos primære indtægtskilde stammer fra online-annoncer.