Yahoo køber sig ind i Snapchat

Internetgiganten har netop overtaget MessageMe-tjenesten for at få eksperter ind til at styrke Yahoo i mobilverdenen.

Snapchat (til venstre) vil Yahoo nu købe sig ind i efter i sidste uge at have købt MessageMe (til højre). Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Yahoo er tæt på at investere millioner af nytjente dollars i mobilbeskedtjenesten Snapchat, og samtidig køber Yahoo nu mobilbeskedtjenesten MessageMe.

Snapchat er en internettjeneste, hvor man sender billeder og filmklip, som forsvinder få sekunder, efter at de er blevet set. Snapchat, der blev skabt af en gruppe studerende ved Stanford University i 2001, er nu omkring 10 milliarder dollars værd og har tidligere afvist forsøg på at blive overtaget af det sociale netværk Facebook, som angiveligt bød tre milliarder dollars, og det kinesiske internetkonglomerat Alibaba.

Milliarder fra Alibabas hule

Internetgiganten Yahoo har været hårdt presset gennem flere år og fik i 2013 den tidligere Google-direktør Marissa Mayer som ny topchef med den klare opgave at få ryddet op i selskabet og dets økonomi.

I 2005 købte Yahoos medstifter Jerry Yang 40 procent af aktierne i det dengang ukendte Alibaba for omkring en milliard dollars. Alibaba blev for nylig børsnoteret, og Yahoo solgte da en del af sine aktier og tjente over ni milliarder dollars før skat.

Nogle af disse penge bruger Marissa Mayer nu på at styrke Yahoos position, selv om Yahoo ikke ønsker at kommentere den amerikanske finansavis Wall Street Journals rapport om, at hun skyder 20 millioner dollars i Snapchat.

MessageMe lukker til november

I sidste uge overtog Yahoo MessageMe, hvor brugerne kan få kontakt med en eller flere venner på deres smartphonetelefon gennem straksbeskeder. MessageMe vil lukke til november, så de otte ansatte fremover kan arbejde med mobilprodukter hos Yahoo. MessageMe rejste i 2013 omkring 10 millioner dollars i kapital og tidligere sidste år andre 1,9 millioner dollars.

MessageMe startede i februar 2013 og rundede i maj 2013 fem millioner brugere.

Yahoo ha allerede sin Yahoo Messenger-tjeneste, men den er ikke ret udbredt i forhold til mange af konkurrenternes.

Sidste år købte Yahoo blogtjenesten Tumblr for omkring en milliard dollars.

Facebook fik i fredags EU-Kommissionens godkendelse af sit største opkøb i ti år, nemlig af mobilbeskedtjenesten WhatsApp, til 19 milliarder dollars. WhatsApp har omkring 600 millioner brugere, hvor Facebook har 1,3 milliarder, hvoraf 300 millioner desuden anvender Facebook Messenger-beskedtjenesten.