Yahoo kæmper mod overtagelse

Flere kapitalfonde arbejder på at købe USAs næststørste søgemaskine - men til en pris, der ligger meget langt fra Microsofts milliardbud for to år siden.

Yahoo med topchef Carol Bartz i spidsen kæmper mod en overtagelse af kapitalfonde. Arkivfoto: Eduardo Muñoz, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USAs næststørste søgemaskine, Yahoo, kæmper mod at blive overtaget af kapitalfonde, der har henvendt sig til flere af Yahoos aktionærer for at købe dem ud.

Yahoo har ifølge nyhedsbureauet Bloomberg hyret investeringsbanken Goldman Sachs til at bistå med at forsvare sig mod en mulig overtagelse. Der lægges nemlig op til en pris, som ligger mærkbart under, hvad IT-giganten i 2008 tilbød for at overtage Yahoo. Dengang afviste Yahoos bestyrelse buddet på 47,5 milliarder dollars.

To ugers forhandlinger

Kilder oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at såvel den australske mediemogul Rupert Murdochs News Corp-koncern som internetudbyderen AOL er blevet kontaktet af interesserede købere. Samtalerne begyndte for omkring to uger siden og er intensiveret de seneste dage.

Yahoo kæmper med topchef Carol Bartz i spidsen for at vende triste regnskaber og bringe Yahoo tilbage til velmagtsdagene, før Google kom til. Samtidig forsøger Yahoo at undgå en chefflugt til konkurrenterne.

En mulig handel vil være afhængig af, at Yahoo sælger sine asiatiske aktiver, heriblandt en ejerpost på 40 procent i den kinesiske Alibaba-koncern samt 34,5 procent af Yahoo Japan. Hvis begge dele sælges fra, vil selve hovedhandelen nå et mere sandsynligt leje.

TDC-ejer med

Kapitalfondene Silver Lake Partners og Blackstone - sidstnævnte medejer af danske TDC - nævnes ved navn, men ingen af parterne ønsker at kommentere forlydenderne.

AOL (America Online) vil være interesseret i Yahoo, fordi det dermed får adgang til både indhold og tjenester, der kan gøre AOL til nyheds- og underholdningsførende.