Yahoo i offensiven

Markante nyheder på vej fra det skrantende internetselskab.

Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et bud på blog-platformen Tumblr og en relancering af fototjenesten Flickr. Det er to af de markante skridt, som Yahoo-topchef Marissa Mayer forventes at foretage i de kommende dage i hendes fortsatte forsøg på at få Yahoo på ret køl i kampen mod de andre giganter, Facebook, Google og Apple.

Businessinsider.com rapporterer, at Yahoos bestyrelse om kort tid vil mødes for at beslutte, om selskabet skal afgive et bud på Tumblr i størrelsesordenen en milliard dollar. Samtidig meldes Facebook ude i spillet om blogplatformen, som fortrinsvis bruges af unge. Tumblr havde 117 millioner besøg i april på sit website.

Foruden det mulige opkøb så rapporterer Bloomberg, at Mayer mandag vil offentliggøre en relancering af Yahoos slumrende, men fortsat populære fototjeneste, Flickr. Målet er tage kampen op med Facebook og Twitters alternativer og kommer lige i hælene på en række andre relanceringer i Yahoos portefølje, herunder selskabets fortsat meget brugte startside, emailløsning og vejrtjeneste.

Mayer selv har også været i fokus på det seneste, efter det kom frem, at hun har fået 208 millioner kroner i løn, bonus og aktier for et halvt års arbejde, selvom hun en del af tiden var på barsel. Før det skabte hun furore ved at inddrage alle medarbejderes hjemmearbejdsdage

Marissa Mayer blev i juli 2012 Yahoos tredje topchef på blot et år efter 13 år hos konkurrenten Google.