Yahoo i fyringsrunde i dag

Den pressede netgigant, Yahoo, vil i dag lancere en omfattende spareplan, der vil medføre fyringer i koncernen.

Foto: David Paul Morris/AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største netportal, Yahoo, vil i dag offentliggøre en omfattende spareplan, der vil medføre besparelser på op mod 15 procent. Det skriver Wall Street Journal. Spareplanen, der kommer forud for Yahoos kvartalsregnskab tirsdag, kan medføre at op mod 3000 Yahoo-ansatte mister deres job.

I alt arbejder 14.300 for koncernen, der er under et hårdt økonomisk pres. Selskabets aktiekurs er en brøkdel af, hvad den var i Yahoos storhedstid, og balladen om Mircrosofts forsøg på at købe Yahoo, har ikke gjort situationen bedre.

De fleste amerikanske IT-aktier har været ramt af den finansielle krise, men Yahoos situation er helt anderledes pikant. Microsoft forsøgte i begyndelsen af året at købe Yahoo med et tlbud, der på daværende tidspunkt var utilfredsstillende for Yahoos ledelse. Siden har balladen bølget frem og tilbage - og har været krydret af et kupforsøg, hvor hardcore-investoren Carl Icahn truede med at vælte Yahoo-bestyrelsen ved generalforsamlingen.

Adskillige aktionærer har været vrede på Yahoos ledelse over håndteringen og værdien af Yahoo på Nasdaq-børsen er lige nu i nærheden af en trejdedel af det tilbud, Microsoft kom med.