Yahoo har snøren ude efter Netflix-konkurrent

Ifølge amerikanske medier, fortsætter Yahoo sin opkøbsbølge, og har nu stillet skarpt på at få endnu en af de helt store fisk på krogen.

Foto: EMMANUEL DUNAND

Først røg blog-sitet Tumblr ind under Yahoos vinger. Så hostede CEO Marissa Mayer op med et endnu ukendt beløb for den delvist danske iværksættervirksomhed, Playerscale, der bor i Californien. Og henover weekenden er der nu dukket solide rapporter op om, at Yahoo har kastet endnu en stor snøre ud - denne gang efter Netflix-konkurrenten Hulu, der på vore breddegrader er relativt ukendt.

Hulu minder om Netflix, men er ikke helt det samme. Selv om der er tale om streaming, altså levering af videoindhold via internettet, låner Hulu en del fra den klassiske måde at se TV på. Fx. afbryder Hulu gerne med sine egne reklamer - og tjenesten kan bruges, selv om man ikke har oprettet en konto derinde.

Hulu tilbyder dog også tjenester, der minder om Netflix, kaldet Hulu Plus.

En tiendedel så mange kunder

Selskabet har heller ikke nær så mange kunder som Netflix, og findes kun i USA. Alligevel rapporteres det, at Yahoo står klar med op mod 800 mio. dollars for tjenesten - afhængig af en række forhold. Da Yahoo forleden købte tjensten Tumblr, måtte selskabet hoste op med 1,1 mia. dollars.

Mens Yahoo ofte fremstilles som presset og nødlidende, har selskabet en forbløffende stor trafik - og beskæftiger pænt over 10.000 ansatte. I forbindelse med købet af Tumblr estimerede Marissa Mayer, at Yahoo ville ramme en mia. unikke brugere om måneden, hvilket ganske solidt placerer Yahoo blandt nettets giganter.

Nye tjenester

Det har dog været så som så med udvikling af nye tjenester, og her har den fortsat ret nye Mayer annonceret, at hendes blik er stift rettet mod de mobile platforme - og mod, at tilbyde tjenester, som brugerne kan se nytte i i deres hverdag.

Hulu et et joint venture mellem en række store film og TV-selskaber, fx Fox, NBCUniversal, Disney og flere andre. I følge The Wall Street Journal har kilder blandt ejerne dog sagt, at de ikke vil acceptere bud på under en mia. dollars.

Kilderne siger dog også, at det er rettighederne til Hulus indhold, der er den væsentligste parameter i salgsprocessen.

Marissa Mayer kom til Yahoo fra Google i Juli sidste år - og vakte allerede fra første dag opsigt. Mayer var nemlig højgravid da hun begyndte i selskabet, og valgte at holde nogle ugers barsel efter fødslen i september. I stedet for at holde lang barsel hjemme, valgte hun i stedet at tage sig af babyen på sit kontor.