Yahoo fik stort overskud trods forsinket salg

Det amerikanske IT-selskab Yahoo kom bedre ud af fjerde kvartal sidste år end ventet. Det fremgår af koncernregnskabet, der blev offentliggjort efter børstid mandag.

Foto: © Denis Balibouse / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Yahoo fik et overskud i de sidste tre måneder af sidste år på 162 mio. dollar, svarende til et justeret overskud per aktie på 0,25 dollar.

Analytikernes forventninger lød til sammenligning på et overskud på 0,21 dollar per aktie ifølge Bloomberg News' prognose.

Omsætningen løb op i 960 mio. dollar mod ventet 907 mio. dollar.

Koncernen arbejder stadig på at sælge kerneaktiviteterne til telekoncernen Verizon, men en endelig overtagelse er nu udskudt til andet kvartal fra indeværende kvartal.

Konsekvenserne af et to kæmpe, tidligere hackerangreb, hvor data fra over en milliard Yahoo-konti blev stjålet, skal analyseres nærmere, og ifølge kilder kan det betyde en genforhandling af vilkårene. De amerikanske børsmyndigheder har ifølge den amerikanske finansavis Wall Street Journal indledt en undersøgelse af, om Yahoo har givet offentligheden besked hurtigt nok om hackerangrebene, der også påvirker mange danskere, der har e-mailadresse hos Yahoo.

Verizons overtagelse af Yahoo har en prislap på omkring 4,8 mia. dollar.

Yahoo steg 1,1 pct. til 42,88 dollar i det amerikanske eftermarked.

Yahoo ejer 15 procent af den kinesiske internetgigant Alibaba og 35,5 procent af Yahoo Japan.

Ritzau Finans/Th.