Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Førstnævnte bød i begyndelsen af 2008 et stort milliardbeløb i dollars for søgemaskinen, men Yahoo strittede gevaldigt imod. Microsofts interesse skyldes især, at Yahoo i kraft af dens størrelse har en heftig annonceomsætning online. Og særligt søgeordsannoncer er i denne tid i kraftig vækst. Samtidig har Yahoo som verdens største website et gigantisk antal brugere, som Microsoft hellere end gerne ville have fat i. Microsofts egne søgetjenester er nemlig ikke tilnærmelsesvist så succesfulde som Google - og Microsoft planlægger endda en langt større integration mellem net og software i fremtiden. Med Yahoo ville Microsoft overtage millioner af potentielle kunder til den slags tilbud.
Hemmelige aktiekøb
Selv om Microsoft oprindeligt stod alene med ønsket om at købe søgemaskinen, kom den hårdkogte superinvestor Carl Icahn hurtigt på banen. Han havde i hemmelighed købt aktier op, mens opkøbsforsøget stod på, og pludselig havde Icahn nok aktier i Yahoo til at være en betydelig magtfaktor i spillet om salget. Yahoo-aktien har i årevis været en skygge af sig selv, men aktien faldt yderligere i kølvandet på Yahoos afvisning af Microsoft. Det gjorde flere investorer utilfredse, og i en periode var der spekulationer om, at Icahn ligefrem ville kuppe sig til et flertal i Yahoos bestyrelse og gennemtvinge et salg. Det skete dog aldrig.
For nylig forlod Yahoo-stifter Jerry Yang selskabet til fordel for den nyansatte Carl Bartz, der nu skal hive Yahoo op ad dyndet.