Yahoo brugte millioner på at holde Microsoft væk

Overtagelsesforsøget fra Microsoft endte med at koste søgegiganten en formue. Yahoo fyrede millioner af på rådgivere for at holde Steve Ballmers tropper fra døren.

Foto: Justin Lane
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var et nærmest episk slagsmål, der fortrinsvist rullede igennem pressen, da Microsoft det meste af 2008 forsøgte at overtage Yahoo. Nu viser det sig imidlertid, at Yahoo måtte hoste op med et større millionbeløb i konsulentbistand for at forhindre overtagelsen. Det var penge, der blev brugt, fordi Yahoo med vold og magt ville forhindre Microsoft og investoren Carl Icahn i at tiltuske sig magten i den gamle søgemaskinevirksomhed. Det skriver ComON.

Førstnævnte bød i begyndelsen af 2008 et stort milliardbeløb i dollars for søgemaskinen, men Yahoo strittede gevaldigt imod. Microsofts interesse skyldes især, at Yahoo i kraft af dens størrelse har en heftig annonceomsætning online. Og særligt søgeordsannoncer er i denne tid i kraftig vækst. Samtidig har Yahoo som verdens største website et gigantisk antal brugere, som Microsoft hellere end gerne ville have fat i. Microsofts egne søgetjenester er nemlig ikke tilnærmelsesvist så succesfulde som Google - og Microsoft planlægger endda en langt større integration mellem net og software i fremtiden. Med Yahoo ville Microsoft overtage millioner af potentielle kunder til den slags tilbud.

Hemmelige aktiekøb
Selv om Microsoft oprindeligt stod alene med ønsket om at købe søgemaskinen, kom den hårdkogte superinvestor Carl Icahn hurtigt på banen. Han havde i hemmelighed købt aktier op, mens opkøbsforsøget stod på, og pludselig havde Icahn nok aktier i Yahoo til at være en betydelig magtfaktor i spillet om salget. Yahoo-aktien har i årevis været en skygge af sig selv, men aktien faldt yderligere i kølvandet på Yahoos afvisning af Microsoft. Det gjorde flere investorer utilfredse, og i en periode var der spekulationer om, at Icahn ligefrem ville kuppe sig til et flertal i Yahoos bestyrelse og gennemtvinge et salg. Det skete dog aldrig.

For nylig forlod Yahoo-stifter Jerry Yang selskabet til fordel for den nyansatte Carl Bartz, der nu skal hive Yahoo op ad dyndet.