Xstreams nye kaptajn fløjet ind fra New Zealand

Det tog streaming-teknologiselskabet syv måneder at finde sin nye direktør. Han var på den modsatte side af kloden, og han hed Simon Høgsbro.

Xstream Frank Thorup tv og Simon Høgsbro, den kommende direktør i Xstream Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Simon Høgsbro er parat til at udskifte ét eventyr med et andet. Den 35-årige tidligere TDC-mand har de seneste år slået sine folder så langt væk som i New Zealand, men nu har et jobtilbud lokket ham til de nordlige breddegrader igen.

Fra marts kommer Simon Høgsbro til at sidde for bordenden i fremadstormende københavnske Xstream, der med omtrent 100 medarbejdere er slået ind på en heftig vækstkurs, efter den streaming-teknologi, som virksomheden gør sig i, globalt er blevet særdeles efterspurgt.

Stifteren Frank Thorup flytter til USA for at gøre Xstreams amerikanske satsning til en succes, men det er ikke eneste årsag til, at der også kommer en ny person som administrerende direktør. Det handler ifølge stifteren om, at virksomheden har fået en størrelse og et så færdigudviklet produkt, at det ikke mere giver mening at have iværksætteren i spidsen. Der skal anderledes kompetencer til. Og det er her, at Simon Høgsbro kommer ind i billedet. Han har økonomibaggrund, men er nok allermest præget af sine syv år i teleselskabet TDC, hvor han arbejdede sig op fra analytikerniveau til at blive produktansvarlig i TDC Business. I 2011 tog han sammen med sin familie til New Zealand for at arbejde for teleselskabet Spark NZ, og det viste sig at blive afgørende for det karriereskift, der er sket nu, fire år senere.

Højt til loftet

Simon Høgsbro kom nemlig til at stå i spidsen for virksomhedens streaming-satsning, der skulle bringe TV-billeder ind på brugernes mobiltelefoner. Og i den forbindelse kom han til at stifte bekendtskab med danske Xstream og Frank Thorup. I syv måneder kæmpede Xstream-stifteren for at finde en ny direktør, indtil det kom ham for øre, at Simon Høgsbro var parat til at rykke rødderne op og flytte tilbage til Danmark. Og han var ikke sent til at slå til. På den måde lykkedes det at skaffe en person ind i Xstream, der ikke bare havde ledelseserfaring – men også indsigt i streamingselskabernes verden. Og dem er der ikke forfærdeligt mange af. Simon Høgsbro er både snakkesaglig og seriøs, når han svarer på spørgsmål, men han er alligevel ikke bange for en kæk bemærkning og et grin. Og det er vigtigt for stifteren, der nu overlader chefstolen til en ny. Som mange andre unge og teknologibaserede virksomheder er der en uformel tone i Xstreams kontorer tæt på Kastellet i København. Der er højt til loftet i kontorlokalerne, og det på flere måder.

Med sin hjemkomst til Danmark fremhæver Simon Høgsbro lysten til at komme tættere på familie og venner som et hovedargument. Det både på egne, sin hustru og to børns vegne. Men der er også to ting, han kommer til at savne ved New Zealand.

Den ene er vejret, der i hans optik nærmest kun består af to årstider: En lang sommer og et langt, halvlunt efterår. Derudover fremhæver han newzealændernes høflighed som en ting, der er meget positivt, og som indbyggerne i hans nye opholdssted kunne lære noget af. Man kan komme langt med et høfligt »please«, som Simon Høgsbro siger.