World of Warcraft kommer som magasin

Det store it-forlag Future Publishing er på vej med magasin om World of Warcraft. Det vil nærmere blive en coffee-tabel book end et traditionelt magasin.

Foto: Anders Debel Hansen
Forlaget Future Publishing kan have opdaget en krukke guld for enden af regnbuen. Om kort tid lancerer de et kvartalsmagasin om World of Warcraft. Med over 11 millioner lidenskabelige spillere kan det blive en god forretning. Future tror så meget på ideen, at de dropper annoncer i bladet. I stedet bliver det udelukkende abonnementsfinansieret. Normalt er værdien af en enkelt annonce ellers det samme som værdien af hundredevis af læsere.

"Bladverdenen er presset. Men det er især de blade der en baseret på en annoncemodel der lider. Læsetallene på vores magasiner går op. Især er der fremdift i nichetitlerne," siger John Gower fra Future Pulishing til Cnet.

Bladet bliver det officielle WOW blad, og bliver produceret i samarbejde med Blizzard. Man skal derfor ikke forvente artikler om, hvilken goldfarmer der sælger til laveste pris. Hvert blad bliver på mindst 148 sider, og Future ser det nærmere som en coffee-table-book end som et magasin. Der vil være masser af artwork, bag spillet-historier og nyheder.

Der findes dog allerede et væld af information om World of Warcraft online. utallige sites skriver ikke om andet. De store forkromede featurehistorier er der også en del af. For eksempel denne historie om WOW fra eurogamer.

Future Publishing har aftaler med flere danske forlag. Blandt andet er blade som Alt Om Data og T3 fra forlaget Audio Media delvist oversættelser af Futures magasiner. Derfor kan vi sagtens komme til at se en dansk udgave af det officielle WOW magasin. Første udgave udkommer på WOWs fem års fødelsesdag senere i år.