Windows 8 går som varmt brød

Salget af den nye version af Windows går hurtigere, end da Windows 7 blev lanceret, siger Microsoft. Men prisen for at opgradere er også væsentligt lavere.

Foto: JUSTIN LANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

   

Præcist en måned efter lanceringen af Windows 8 kunne Microsoft fejre, at der var røget 40 millioner licenser over disken. Det skriver Microsoft selv i et blogindlæg, og sammenligningen med Windows 7 ligger lige for. Det skriver Version2.dk

Dengang, i efteråret 2009, blev der solgt 60 millioner licenser fra midt-oktober til jul, så Windows 8 sælger altså hurtigere end dengang. Men selvom Windows 7 fik et boost fra folk, der for alt i verden ville undgå at installere Vista og derfor ventede på Windows 7, har salget af Windows 8-opgraderinger nemlig fået sin egen turbo-indsprøjtning: En for Microsoft usædvanlig lav pris.

At opgradere fra en af de tre forudgående Windows-versioner til Windows 8 koster nemlig kun 229 kroner, for der står noget meget større på spil for Microsoft nu end at skulle tjene penge på at sælge Windows.

Microsoft kæmper nu hårdt for at få foden ind på markedet for smartphones og tablets, hvor Android og iOS er blevet helt dominerende, for det er her, væksten er, mens markedet for traditionelle pc’er er stagneret.

Windows 8 er den helt store satsning på at binde de tre slags enheder sammen med de to styresystemer Windows 8 og Windows Phone 8 - samt Windows 8 RT som en mellemting til ARM-udstyrede tablets.

Nyheden om de 40 millioner solgte licenser siger i øvrigt ikke så meget i sig selv, mener journalist Matt Rosoff fra Infoworld.com. Der mangler flere oplysninger, før det giver mening,skriver han i et blogindlæg. Hvor mange af licenserne er for eksempel givet gratis væk til dem, som købte en Windows-maskine før Windows 8-lanceringen? Hvor mange til virksomheder, som så efterfølgende installerer Windows 7? Og er det salg til butikkerne, eller salg til forbrugerne, der er talt sammen, spørger han.

Uanset hvad er 40 millioner licenser en pæn portion, og det viser, at pc-markedet ikke er helt så dødt, som det nogen gange bliver udråbt til at være, pointerer han.

Deltag i debatten på Version2.dk