Windows 8 bliver måske præsenteret i januar

Microsoft vil måske vise det kommende Windows 8 i starten af næste måned.

Microsofts stifter Bill Gates. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIMOTHY A. CLARY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ventes at Microsoft vil præsentere en bred vifte af nye tavlecomputere på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas i næste måned. Men endnu mere interessant er, at Microsoft måske vil vise computere med det kommende Windows 8.

Det er New York Times, som kan fortælle at Microsoft muligvis vil præsentere sit næste operativsystem på CES. Indtil nu er der kun sluppet få oplysninger ud om Windows 8.

Flere dokumenter fra et møde med hardwarefirmaer slap ud på nettet tidligere i år, og de fortæller, at Microsoft har tænkt sig at kopiere flere ideer fra Apple. Microsoft har blandt andet tænkt sig at indbygge en Windows Store ligesom den kendte App Store til iPhone, iPad og snart også Mac OS, hvor brugerne kan købe og downloade software til computeren.Der arbejdes angiveligt også på at forkorte operativsystemets opstarttid drastisk, så man får den samme ”instant-on” fornemmelse som kendes fra f.eks. iPad. Softwarefirmaet har selvsagt ikke bekræftet disse oplysninger, men Steve Ballmer har antydet at Windows 8 er det mest risikable produkt, som Microsoft udvikler lige nu. -
Det menes at Windows 8 kommer på markedet i 2012. Det ville passe med en mulig præsentation på CES i januar 2011, hvor de første betaversioner så formentlig vil komme nogle måneder senere.

Steve Ballmer ventes at gå på scenen under CES og præsentere de nye Windows-baserede tavlecomputere, herunder flere modeller fra Samsung og Dell. Microsoft ventes at satse på erhvervsmarkedet – men sporene skræmmer. Allerede for 10 år siden viste Bill Gates en prototype på en tavle-PC på CES – men det blev ikke en succes.