Windows 7 klar inden jul

Microsoft bekræfter nu, at Windows Vistas afløser kommer i tide inden jul.

Windows 7 afløser Windows Vista inden jul, lover Microsoft. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afløseren for Microsofts computerstyresystem Windows Vista, Windows 7, kommer på markedet i god tid inden jul.

Det bekræfter Microsoft nu.

»Windows 7 holder planen om at være klar til feriesæsonen (julen, red.),« siger Bill Veghte fra Microsofts Windows-erhvervsafdeling.

Hurtigere og mindre irriterende
Windows 7 er en videreudvikling af det upopulære Vista-system, der ikke er blevet den succes, som Microsoft havde troet og håbet på. Windows 7 fjerner en række funktioner, som har irriteret brugerne (»Windows 7 er 29 procent mindre irriterende«, som en netavis skrev for nylig), samtidig med at styresystemet arbejder langt hurtigere. Desuden er der kommet nye og forbedrede funktioner til. Windows 7 kan i øjeblikket hentes som en gratis testversion, der virker et lille års tid, så man kan prøve det af på en PC, der ikke er livsnødvendig. Foreløbig er roserne mange.

Microsoft har tidligere sagt, at Windows 7 vil komme i finansåret 2010, men eftersom Microsoft kører med forskudt regnskab, blev der spekuleret i, at Windows 7 måske allerede kom lige efter sommerferien, hvor skolerne begynder, og der derfor er stort salg af computere m.m.

Hårdt ramt af faldende salg

Microsoft har været hårdt ramt af nedgangen i salget af computere og måtte tidligere i år indlede sin første massefyring i selskabets 34-årige historie. 5.000 stillinger er ved at blive nedlagt på verdensplan. Lige omkring halvdelen af IT-gigantens indtægter stammer fra salget af Windows-licenser samt kontorpakken Office. Fremkomsten af de ultrabærbare mini-PCer bidrager til kvalerne; de kan nemlig oftest ikke trække det tunge Windows Vista, hvorfor Microsoft har måttet genoplive forgængeren Windows XP, som ellers var udrangeret.

Windows Vista, som blev lanceret i januar 2007, kan ikke køre på en række PCer og betragtes af mange som for kompliceret.


Fik du læst:

Det bliver farligere at bruge netbank

Velkommen til fremtiden anno 2009

Snart slut med mobiler til en krone