Windows 7 booster Microsoft-regnskab

Den amerikanske softwareproducent overgik markedets forventninger i fjerde kvartal. Nettoindtjeningen steg med 48 procent til 26,2 milliarder kroner. Windows 7 er en succes.

Foto: RICK WILKING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Verdens største softwareproducent, Microsoft Corp., kom ud af fjerde kvartal med et pænt overskud - og langt bedre end analytikerne havde forventet. Det gode resultat skyldes primært, at Microsoft har haft det bedste salg af computere med Windows som operativt system i to og et halvt år, skriver Bloomberg.

Nettoindtjeningen steg med 48 procent til omkring 26,2 milliarder eller 51 procent per aktie i regnskabsårets fjerde kvartal. Omsætningen gik frem med 22 procent til 92 milliarder kroner. Microsoft nyder i øjeblikket godt af, at mange virksomheder fornyer deres medarbejderes computere - et opsving i virksomhedernes udgifter til elektronik så at sige.

Softwareproducenten meddeler, at der er blevet solgt 175 millioner eksemplarer af det nyeste flagskib Windows 7, som dermed bliver det bedst sælgende operativsystem nogensinde - langt bedre end fiaskoen Windows Vista.

"Det står temmelig klart, at der både er en god cyklus i gang, hvad angår servere og PC'er, og så er Windows 7 en vinder," siger analytiker Katherine Egbert fra Jefferies & Co. til Bloomberg. Microsoft konstaterer, at der er tegn på, at virksomhederne i stigende grad laver større investeringer. En bedring i markedet giver også softwaregiganten gode prognoser for det fremtidige salg.