Windows 10 først klar til efteråret 2015

Microsofts nye styresystem kommer senere end forventet.

Windows 10 skal være det samme styresystem på alt udstyr, men det tager lidt længere tid for Microsoft at blive klar. Her vises lidt af Windows 10 på Microsofts årlige aktionærmøde i Washington tidligere i december. Arkivfoto: Jason Redmond, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON REDMOND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver først i det tidlige efterår 2015, at Microsofts nye styresystem, Windows 10, kommer i handelen. Det er noget senere end hidtil forventet.

Det siger den amerikanske softwaregigants daglige driftsansvarlige, koncerndirektør Kevin Turner, til den japanske nyhedstjeneste Nikkei. Microsoft har ikke tidligere givet nogen præcis dato for, hvornår nyeste Windows ville være klar, men Windows 10 har i et par måneder kunnet testes i den udgave, som er tiltænkt arbejdsbrug.

Hidtil har formodningen været, at Windows 10 ville være klar i foråret 2015.

»I løbet af sensommeren eller det tidlige efterår vil vi kunne sende dette særlige styresystem ud. Det er den nuværende plan,« sagde Kevin Turner torsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tre år efter udskældt Windows 8

Dermed er det tre år siden, at det omdiskuterede Windows 8 kom i handelen. Windows 8 blandede mobiltelefonernes farvede arbejdsflader med ikoner med det traditionelle Windows-skrivebord, hvilket skabte forvirring og kritik. Microsoft fjernede desuden en række gammelkendte funktioner og har i to større opdateringer måttet genindføre de fleste af dem.

Windows 8 har stadig et så blakket ry, at Microsoft valgte at springe det oplagte navn Windows 9 over og gå direkte til Windows 10 for at signalere, at der sker store fremskridt. Windows 10, som blev fremvist i september, vil forsøge at forene PC-udgaven med mobil- og tavle-PC-udgaven af Windows.

Windows udgør stadig en væsentlig del af Microsofts indtjening og anslåes at have omkring 1,5 milliarder brugere.