William Demants fremgang drevet af nyt topprodukt

William Demant Holding noterer sig frem til dags dato en tilfredsstillende vækst - både når det gælder organisk vækst og tilkøbt fremgang.

Arkivfoto. WDH har tilfredsstillende fremgang drevet af nyt topprodukt Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver selskabet i sin periodemeddelelse, der er offentliggjort torsdag morgen. Meddelelsen dækker perioden frem til torsdag.

Det er særligt det nye topprodukt inden for høreapparater, Oticon Opn, som blev lanceret i juni, der har trukket væksten, oplyser William Demant.

- Den organiske vækst i koncernens engrossalg af høreapparater fortsætter, hvilket skyldes en betydelig forbedring af den gennemsnitlige salgspris (ASP) drevet af det succesfulde Oticon Opn-høreapparat. Den kommende udvidelse af Opn-produktfamilien med to nye medlemmer, Opn 2 og Opn 3, vil medvirke til at bevare momentum i den resterende del af 2016 og ind i 2017, skriver William Demant i meddelelsen.

I den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA), hvor Oticon Opn blev lanceret med indgangen til november, har markedsandelen i lang tid ligget statisk under 10 pct., og det billede har det nye produkt indtil nu ikke ændret på.

- Vores markedsandel hos VA i USA er forblevet nogenlunde stabil, hvilket ikke er tilfredsstillende. Introduktionen af Oticon Opn i VA i november 2016 har styrket vores produktudbud i denne kanal, skriver William Demant Holding i meddelelsen.

Selskabet noterer sig dog også pres på detailforretningen i USA, hvor løbende konsolidering af det, som William Demant selv kalder for en "yderst fragmenteret" forretning, har lagt pres på indtjeningen.

Samtidig har implantatforretningen Oticon Medical fortsat svært ved at komme op i gear.

- Salget i forretningsaktiviteten Høreimplantater er fortsat afdæmpet på grund af udfordringer i form af ugunstige markedsforhold på adskillige olieafhængige markeder, cochlear‐implantatet Neuros langsommere end ventede udbredelse på markedet samt stadigt skarpere konkurrence inden for benforankrede høresystemer (BAHS), skriver William Demant.

Ligesom tilfældet er i implantatforretningen har også forretningsområdet for diagnostiske instrumenter til brug i høreapparatsektoren i 2016 været presset af særligt nedgang i de olieeksponerede økonomier, der har skåret i sundhedsbudgetterne, fordi oliepriserne er dalet kraftigt.

Den tendens er også fortsat ind i andet halvår, men samlet set er forretningen i bedring.

- Diagnostiske Instrumenters præstation er bedre end i første halvdel af 2016 og har især oplevet stærk vækst i Europa og Oceanien. Forretningsaktiviteten er dog stadig påvirket negativt af ugunstige markedsforhold på en række olieafhængige markeder i Mellemøsten, Afrika, Sydamerika og Centralamerika, hvor vi i øjeblikket ikke ser nogen væsentlig vækst, hedder det i meddelelsen.

For hele 2016 fastholdes forventningerne om et driftsresultat (EBIT) på mellem 2,0 og 2,3 mia. kr. Det er dog mest sandsynligt, at resultatet vil ramme i den nedre del af det interval, kommenterer William Demant med henvisning til pres på den amerikanske detailforretning og i implantatforrretningen.

Forventningerne er desuden eksklusive engangsomkostninger i forbindelse med den igangværende restrukturering, der forventeligt koster 200 mio. kr. i 2016. Lige godt en fjerdedel af det beløb blev bogført i første halvår.