William Demant vil overtage fransk høreapparatkæde

William Demant har indledt eksklusive forhandlinger om køb af den børsnoterede franske høreapparatkæde Audika. Pris: Op til 1,2 mia. kr.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. William Demants hovedsæde. Her høreapparater fra Oticon.
Læs mere
Fold sammen

William Demant ligger i forhandlinger med Audikas majoritetsaktionær Holton SAS om køb af 53,9 pct. af aktiekapitalen i Audika til 17,78 euro per aktie. Det svarer til en præmie på 32 pct. Går handelen igennem, skal William Demant fremsætte købstilbud til de øvrige aktionærer.

Ender William Demant med at overtage alle aktier i Audika, må selskabet dermed slippe godt 1,2 mia. kr. Finansieringen vil ske gennem optagelse af lån, oplyste selskabet i forbindelse med en telekonference for investorer tirsdag formiddag.

Audika har 460 butikker spredt over hele Frankrig samt få aktiviteter på det belgiske marked og har i mange år solgt høreapparater fra William Demant Holding, men også en stribe andre aktører på markedet. Dermed kan William Demant potentielt udrydde noget konkurrence på det franske marked gennem en overtagelse.

Audika er allerede i dag Frankrigs største inden for salg af høreapparater med en omsætning på omkring 750 mio kr. og omkring ti pct. af det franske marked for høreapparater. Selskabets organiske vækst lå sidste år på omkring tre pct. ifølge foreløbige tal.

Selskabet, der blev etableret i 1976 og er børsnoteret i Paris, har de seneste år oplevet en faldende omsætning og vigende indtjening.