William Demant vil lukke ned i Thisted: 210 danske job forsvinder

William Demant Holding overvejer en stor spareplan, der skal sende de resterende produktionsaktiver i Thisted til Polen. Det oplyser selskabet i sit regnskab.

William Demant topchef Niels Jacobsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

William Demant Holding sætter gang i en større omstruktureringsplan, som skal samle medarbejderne på færre steder og sikre fremtidige besparelser.

Det koster produktionen i Thisted, der rykker til Polen. 210 medarbejdere vil blive berørt.

»Vi har nu taget det næste skridt i vores ambitiøse plan for at opnå yderligere effektivitet og understøtte vores fremtidige vækst,« skriver administrerende direktør Niels Jacobsen i regnskabet.

På produktionsfronten vil William Demant lukke helt ned i Thisted inden udgangen af 2018 for at flytte driftsaktiviteterne til Polen.

»I dag bliver mere end 90 procent af standardprodukterne lavet i Polen, og med det nuværende setup kan vi nu flytte de resterende operationelle aktiviteter til Polen.«

»Som konsekvens vil produktionsfaciliteterne blive lukket ned før afslutningen af 2018,« skriver William Demant Holding.

William Demant Holdings kommunikationsafdeling oplyser, at der er tale om 210 medarbejdere. Et forløb vil nu gå i gang, men der forventes afskedigelser.

Mange af medarbejderne har været ansat i rigtig, rigtig mange år.

»Den eneste mulighed for dem, hvis de skal finde et nyt arbejde i Danmark, det er efteruddannelse og opkvalificering,« siger Niels Jensen, formand for 3F Thy-Mors.

»Det bliver en stor udfordring.«

I USA har William Demant Holding allerede i første halvår lukket for produktionen i Eagan i Minnesota og rykket teltpælene til Mexico.

Til gengæld vil forsknings- og udviklingsaktiviteterne muligvis flytte fra Schweiz til Polen og Danmark og give øget medarbejdertal i de afdelinger, skriver William Demant.

I 2016 vil omstruktureringsomkostningerne lande på omkring 200 millioner kroner, hvoraf de 52 millioner kroner blev brændt af i første halvår.

Samlet vil planen koste en halv milliard kroner frem mod 2018.

Planen kommer i et halvårsregnskab, der viser en solid vækst i omsætningen for William Demant Holding på 15 procent til 5,8 milliarder kroner.

Overskuddet faldt til gengæld med fem procent til 634 millioner kroner, stærkt påvirket af udgifterne til omstruktureringen.