William Demant venter at give tilbud på Audika i andet halvår

I forbindelse med sit regnskab for første halvår nævner William Demant Holding, at selskabet formentlig vil kunne afgive et tilbud på den resterende aktiepost i den franske høreapparatforhandler Audika i løbet af andet halvår 2015.

Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af halvårsregnskabet fra den danske producent af høreapparater, der er præsenteret fredag morgen.

- Som tidligere meddelt har koncernen underskrevet en aktiekøbsaftale med henblik på at købe en kontrollerende aktiepost i Audika Groupe, som er en de ledende udbydere af hearing care‐ydelser i Frankrig, af majoritetsaktionæren Holton, skriver William Demant Holding.

Hvis transaktionen går igennem som forventet, skal William Demant i henhold til fransk lovgivning omkring virksomhedsovertagelse afgive et pligtmæssigt tilbud på køb af de resterende 46,1 pct. af aktiekapitalen i Audika, som er noteret på Euronext i Paris.

Den samlede værdi af egenkapitalen i forbindelse med transaktionen vil være 168 mio. kr., oplyser det danske selskab.

- Købet af aktiemajoriteten i Audika er betinget af de franske konkurrencemyndigheders godkendelse. Hvad angår timing, så forventer vi at kunne afgive det pligtmæssige tilbud om køb af aktier i andet halvår af 2015, lyder det fra William Demant Holding.

Desuden oplyser selskabet, at det per dags dato har tilbagekøbt i alt 692.511 aktier til en samlet værdi af 367 mio. kr., hvilket betyder, at det samlede antal egne aktier nu er på 556.912 svarende til 1 pct. af aktiekapitalen.

Selskabet annullerede 2.236.403 egne aktier i forbindelse med den seneste generalforsamling.