William Demant tjente stort på amerikanske veteraner

William Demant Holding havde stor vækst hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA) i november, efter at selskabet har introduceret sit nye topprodukt, Oticon Opn, i salgskanalen.

William Demants hovedsæde. Her høreapparater fra Oticon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hos VA, der tilpasser høreapparater til amerikanske militærveteraner og deres familier, har Oticons markedsandel længe været lav, mens den danske rival GN Hearing har løftet sin markedsandel til over 20 pct. efter selskabets lancering af trådløse produkter for godt to år siden.

Men i november var der fart over feltet for Oticon, der ser ud til at have succes hos veteranerne med Opn. I hvert fald lykkedes det at løfte markedsandelen til 11 pct. i årets ellevte måned, hvis man måler på enheder.

I oktober var markedsandelen hos Oticon lige godt 6 pct.

Andelen af det samlede salg steg til 10,09 pct., fremgår det af helt nye tal fra VA, der dog opererer med rimelig fastlåste priser.

Men fremgangen er godt nyt for William Demant Holding, der har haft svært ved at øge markedsandelen hos VA.

»Det har historisk set vist sig nærmest umuligt for Oticon at løfte markedsandelen hos VA. Ved tidligere produktintroduktioner har man nærmest ikke kunne se effekten af det,« siger Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Umiddelbart er det ikke den danske rival, GN Hearing, som markedsandelene er taget fra. GN havde således fortsat en markedsandel på godt 20 pct. hos VA i november.

I stedet ser det umiddelbart ud som om, at amerikanske Starkey har mistet en smule terræn, mens også verdens største høreapparatproducent - og den klare markedsleder hos VA - schweiziske Sonova, har måttet afgive lidt af markedet.

Den sidste danske spiller på markedet - det familieejede selskab Widex - lå fortsat svagt til i november med en markedsandel på bare 1,5 pct. GN's andel var 20,18 pct.

Sonova havde i november en markedsandel på 43,43 pct., mens Sivantos - det tidligere Siemens Hearing - havde 6,88 pct. af VA-markedet, og Starkeys markedsandel var 17,01 pct.