William Demant ser bedring i Tyskland og Storbritannien

Høreapparatproducenten William Demant fastholder forventningerne til hele året efter et kvartal, hvor der blandt andet har været bedring i Tyskland og Storbritannien.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. William Demants hovedsæde. Her støbeforme til høreapparater.
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af William Demants periodemeddelelse for tredje kvartal, der er stort set blottet for tal.

Selskabet kalder udviklingen i årets første ni måneder tilfredsstillende, da der har været en vækst i engrossalget af høreapparater, som overstiger den generelle vækst på markedet.

- Det positive momentum er stadig særligt udtalt i den uafhængige kanal i USA, hvor vi har opnået betydelig vækst og taget markedsandele, skriver William Demant.

Selskabet oplyser, at markedsandelen i den offentlige salgskanal Veterans Affairs i USA er stabil, mens salget i den offentlige britiske salgskanal National Health Service har normaliseret sig efter en svag start på året. Desuden er der fremgang at spore i Tyskland.

- Efter at have oplevet en lav, tocifret negativ vækstrate i første halvdel af 2015 har Tyskland oplevet fremgang i anden halvdel af året, skriver selskabet.

Markedsvæksten på det vigtige amerikanske marked er dog dæmpet en anelse i det seneste kvartal.

William Demant vurderer, at der er aftagende vækst på det amerikanske marked for høreapparater, efter at der i årets første halvdel var en vækst på 9 pct. Det gælder især salget i den offentlige kanal Veterans Affairs (VA).

- År til dato har stykvæksten på det amerikanske marked dog været positiv og har faktisk oversteget den historiske gennemsnitlige vækstrate. Væksten var drevet af både den private sektor og VA, skriver selskabet.

Desuden kan den danske høreapparatproducent melde om fortsat gradvis fremgang i salget i detailledet.

- Den positive udvikling er særligt udtalt i Nordamerika, men de fleste af vores europæiske detailaktiviteter leverer allerede omsætningsvækst på niveau med vores forventninger, skriver William Demant.

Derimod er udviklingen på markedet for høreimplantater ikke helt på linje med forventningerne. Det er blandt andet svære markedsforhold i Rusland og Mellemøsten, som påvirker.

Selskabet noterer desuden, at en forsinkelse af selskabets system til cochlear-implantater har krævet en masse ressourcer.

Udfordringer i Rusland har også ramt William Demants salg af diagnostiske instrumenter, hvor salget har været afdæmpet i et marked præget af flad vækst.

William Demant har i årets første ni måneder har haft en stigning i den underliggende overskudsgrad (EBIT) sammenlignet med samme periode sidste år, hvis der justeres for valutakurseffekter og betalinger. Ugunstige udviklinger i valutakurser rammer dog årets driftsoverskud.

I forbindelse med regnskabet fastholder William Demant forventningerne til hele året. Dermed regner høreapparatproducenten fortsat med et driftsoverskud (EBIT) i størrelsesordnen 1,8-2,0 mia. kr. for 2015.