William Demant: Patentafgørelse bør bredes til USA

Der er stor tilfredshed hos Oticon med fredagens afgørelse i Østre Landsret, der giver den danske høreapparatproducent medhold i patentsagen mod rivalen GN Resound om visse produkter på det danske marked.

William Demants hovedsæde Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Retten har udstedt et forbud mod salg af nogle af GN Resounds ældre produkter i Danmark, og det er Oticon tilfreds med, men selskabets patenter rækker ifølge Oticon selv meget bredere. De bør også omfatte både flere produkter og flere markeder.

- Resound Linx2 (GN's seneste Made for iPhone-produkt, red.) bør også være omfattet - patentet er også validt over for dem. Selv om der er lavet nogle ændringer i produkterne, bør vores patenter fortsat gælde, og det vil vi også have afprøvet ved retten, siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Oticon, til Ritzau Finans.

- Vi ser det ikke som en sag om gamle produkter - vi ser det som en sag om de produkter, som GN har på markedet, fortsætter han.

Og salgsforbuddet bør også gælde på det store amerikanske marked, lyder vurderingen fra Søren Nielsen. Og det vil i givet fald have noget større betydning end forbuddet i Danmark, der er et ganske lille marked i det store billede.

Af den årsag er der også allerede en lignende sag i gang i USA - og fredagens afgørelse i Danmark er et godt rygstød i den sammenhæng.

- Vi føler os godt klædt på - specielt i USA. Derfor ser vi det her som en del af en samlet proces. Det klart vigtigste er, at vi også får samme medhold i USA. Vi mener, at GN har konkurrencemæssige fordele på baggrund af nogle teknologier, som vi har patent på, siger Søren Nielsen.

Han fastslår dog, at afgørelsen i Danmark, som GN Resound i øvrigt allerede har afleveret indsigelse mod, ikke betyder, at vejen allerede er banet for et lignende forbud i USA.

- Sådan nogle rettigheder er aldrig fuldstændig homogene forskellige steder i verden. Det er flere af hinanden uafhængige sager, og derfor arbejder vi på flere parallelle ting på én gang, siger Søren Nielsen.

Han glæder sig dog i første omgang over fredagens afgørelse herhjemme, hvor GN Resound får et midlertidigt forbud mod at sælge Resound Verso og Beltone First.

- Vi er selvfølgelig rigtig glade for afgørelsen, for den bekræfter den holdning, vi på forhånd havde. Vores patent er gyldigt, og der er sket en krænkelse af det. Det har vi tidligere fået bekræftet af eksperter, og det har vi nu også fået medhold i, siger Søren Nielsen.