William Demant lancerer nyt produkthåb er succesfuldt

William Demant Holding har med succes udrullet sit nye premium-høreapparat, Oticon Opn, der skal hjælpe selskabet til en noget større indtjening i andet halvår, end tilfældet var i første halvår.

William Demants hovedsæde. Her høreapparater fra Oticon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skal det gøre, fordi de gennemsnitlige salgspriser for selskabet ventes at blive noget højere i andet halvår, når der er et nyt topprodukt, der sælges til en noget højere pris, på hylderne.

William Demant Holding har da også hele tiden fastholdt, at langt størstedelen af den ventede driftsindtjening (EBIT) for hele året på 2,0-2,3 mia. kr. vil falde i andet halvår.

»Oticon Opn, som er baseret på den nye Velox-platform, blev med stor succes lanceret på alle nøglemarkeder i slutningen af første halvår, men vil hovedsageligt bidrage til væksten i anden halvdel af året. Som følge af den sene lancering af Opn i juni oplevede vi en afmatning i salget i højprissegmentet i månederne op til lanceringen især i USA. Dette resulterede i ugunstige produkter og landemix i første halvår, som påvirkede den gennemsnitlige salgspris, men som forventes at blive bedre i andet halvår,« skriver William Demant Holding i sit regnskab for første halvår.