William Demant-aktien får største kurslussing i syv måneder

Investorerne sælger William Demant-aktier i stor stil i mandagens aktiehandel, og det kan aflæses på kursen, der tager det største enkeltdagsfald i mere end syv måneder.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen

William Demant, der blandt producerer høreapparater, tager en klar sidsteplads i det danske C20 Cap-indeks, hvor aktien sidst på eftermiddagen dykker 5,7 pct. til 533,50 kr.

Mandagens fald kan muligvis skyldes, at investeringsbanken Carnegie ifølge Bloomberg News har sænket anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb". Ændringen er dog dateret til fredag.

Faldet skal også ses i lyset af, at aktiemarkederne er præget af fald i det meste af Europa som følge af usikkerhed omkring Grækenland, der giver investorerne svedige håndflader, da fortsatte hersker usikkerhed om selskabets fremtid i eurosamarbejdet.

Man skal helt tilbage til 13. november sidste år for at finde et større kursfald. Her kom det danske selskab med en nedjustering i forbindelse med sit regnskab, og det kunne investorerne ikke lide, hvorfor aktien blev sendt med 8,8 pct.