Widex venter i spænding på skæbnedag for storfusion

Det privatejede danske høreapparatselskab Widex og EQT-ejede Sivantos får onsdag officielt svar på, om sammenlægningen af de to selskaber kan godkendes af EU-Kommissionen, eller om der skal frasalg eller omstruktureringer til, før fusionen kan få grønt lys.

De to selskaber genindsendte i starten af januar i år en officiel fusionsansøgning til EU-Kommissionen, efter at den første ansøgning sidste år blev trukket tilbage.

Ansøgningen blev registreret hos EU den 9. januar, og derefter har myndighederne efter reglerne haft 25 arbejdsdage til at behandle den, hvilket giver en deadline onsdag - den 13. februar.

Endnu er der dog ikke kommet noget nyt fra EU-Kommissionen, oplyser Widex til Ritzau Finans.

Selskabet bekræfter dog, at Kommissionen skal give lyd fra sig onsdag.

Den oprindelige ansøgning blev indsendt i begyndelsen af oktober sidste år, og midt i samme måned meldte Widex selv om en forventning om, at hele fusionen kunne gennemføres allerede inden årsskiftet.

Det blev der dog hurtigt lavet om på, da ansøgningen igen blev trukket tilbage den 30. oktober - kort inden deadline hos EU-Kommissionen.

Ingen af selskaberne har ønsket at uddybe baggrunden for trækket.

Da sammenlægningen af de to selskaber, der vil skabe en samlet høreapparatproducent på højde med de to største spillere i industrien, schweiziske Sonova og danske William Demant Holding, første gang blev annonceret i maj sidste år, var udmeldingen, at fusionen var ventet gennemført inden for en tidshorisont på seks til 12 måneder.