Widex vender underskud til overskud og er klar til at vokse

Høreapparatproducenten Widex, der konkurrerer med blandt andre de to børsnoterede danske selskaber GN Store Nord og William Demant Holding, leverede pæn fremgang på toplinjen i regnskabsåret 2014/15, mens et stort underskud på bundlinjen blev vendt til et solidt plus.

- I de seneste to år har Widex arbejdet på at strømline og styrke det globale salg og den globale produktion. Det har forbedret Widex' generelle præstation og vil gøre det muligt for selskabet at vinde yderligere markedsandele i de kommende regnskabsår, skriver selskabet i sit årsregnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed holder selskabet, der de seneste par år har været presset, også fast i sin globale markedsandel.

Widex omsatte for 3277 mio. kr. i 2014/15, der sluttede med udgangen af april, mod 3107 mio. kr. året før. Det normaliserede driftsresultat (EBITA) blev opgjort til 418,4 mio. kr. mod 280,6 mio. kr. i regnskabsåret 2013/14.

Det gav en driftsmargin på 12,8 pct. mod 9,0 pct. året før.

På bundlinjen vendte Widex et underskud på 104,9 mio. kr. i 2013/14 til et overskud på 142,5 mio. kr. i 2014/15.

Med den udvikling holdt selskabet med egne ord fast i sin globale markedsandel i regnskabsåret, og grundet de seneste års effektiviseringstiltag venter Widex-ledelsen, at markedsandelen vil blive forøget i de kommende år.

- I de seneste to år har Widex arbejdet på at strømline og styrke det globale salg og den globale produktion. Det har forbedret Widex' generelle præstation og vil gøre det muligt for selskabet at vinde yderligere markedsandele i de kommende regnskabsår, skriver selskabet i sit årsregnskab.

- Restruktureringerne og strømliningsprocessen, der har kørt gennem de seneste år, vil fortsætte i 2015/16 og ventes at have en positiv effekt på både omsætning og indtjening, fortsætter selskabet.

En del af forklaringen på vendingen for Widex er også lanceringen af en stribe nye produkter, som også fremover ventes at kunne styrke selskabets position på det globale marked, hvor Widex har en markedsandel på under 10 pct.

- I dette regnskabsår var markedet igen karakteriseret af ændrede købsmønstre og pres på priserne i både det offentlige og det private marked. Således er konkurrencen blevet intensiveret. På trods af dette er Widex lykkedes med at vinde og fastholde markedsandelene takket være en stærk produktportefølje, som blev yderligere styrket i løbet af året med adskillige produktlanceringer. Widex vil fortsætte med at investere i produktudvikling fremadrettet for at fastholde den stærke produktportefølje, skriver selskabet.

Widex skarpe fokus bærer frugt: