Widex lancerer nyt trådløst produkt på EUHA-messe

Ganske som ventet har det privatejede danske høreapparatselskab Widex onsdag løftet sløret for et nyt trådløst høreapparat.

Jørgen Jensen, adm. direktør i Widex Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Det er sket ved den årlige messe hos brancheforeningen Europäische Union der Hörgeräteakustiker (EUHA), der foregår i Hannover i Tyskland i disse dage.

Det nye produkt er baseret på den eksisterende teknologiplatform Unique, og det får navnet Widex Beyond. Det vil være tilgængeligt på markedet 1. december og kommer i første omgang i formfaktoren RIC (Receiver in the canal) - ganske som tilfældet var ved William Demant Holdings lancering af Oticon Opn.

Det nye høreapparat er baseret på en traditionel lavfrekensradio og også telespole, mens der som noget helt nyt for Widex er indbygget en radio på højfrekvensen 2,4 GHz, der gør det muligt at tale sammen med en iPhone uden mellemled.

Det gør det blandt andet muligt at streame musik og gennemføre telefonsamtaler direkte til høreapparatet uden mellemled.

»Widex-produkter er allerede kendt for at have den bedste lyd, men nu har vi givet høreapparatbrugerne den ekstra oplevelse at have den bedste lyd Made for iPhone. Faktisk får de også den reneste lyd af alle høreapparater på markedet, selv når de streamer,« siger Jesper Ahlmann Funding Andersen, der er salgs- og marketingsdirektør hos Widex.

BRUGERDEFINEREDE PROGRAMMER

Med Widex Beyond følger der en ny iPhone-applikation, der indeholder et vist antal foruddefinerede programmer fra audiologen, der passer til forskellige lydmiljøer.

App'en giver dog også brugeren mulighed for selv at indstille programmer til bestemte miljøer - for eksempel en køretur i bilen eller en tur i supermarkedet - der måske kræver lidt højere volumen, men lavere baggrundsstøj.

Specielt ved Widex' nye løsning er det også, at man kan indstille lokationer i app'en, så en bestemt lokation, baseret på GPS-koordinater fra telefonen, er tilknyttet et bestemt program.

LIGNER KONKURRENTERS TRÅDLØSE PRODUKTER

Dermed ligner Widex Beyond også meget de løsninger, der tidligere er blevet lanceret af de danske rivaler GN Hearing og William Demant Holding.

Også de to har produkter på markedet, der er "Made for iPhone", hvilket gør det muligt at kommunikere trådløst med brugerens iPhone.

Ifølge Ritzau Finans' oplysninger skiller Widex Beyond sig dog en smule ud, fordi Widex har bevaret sit gamle telespolesystem, der giver mulighed for lavfrekvenskommunikation med samtlige af Widex' tidligere tilbehørsprodukter.

Det betyder, at brugerne ikke skal skifte hele porteføljen af tilbehør ud, hvis de køber Widex Beyond-apparater, men fortsat kan bruge de gamle produkter også.

Ifølge Widex selv er selskabets nye apparat desuden det trådløse produkt på markedet, der har det laveste batteriforbrug.

FORSKELLIGE RADIOLØSNINGER

I forhold til GN Hearings løsning skiller Widex Beyond sig desuden ud ved at være baseret på både høj- og lavfrekvenskommunikation, mens GN Hearings Made for iPhone-apparater, der har været på markedet siden begyndelsen af 2014, kører på ren 2,4 GHz.

Hos William Demant Holding har man omvendt valgt at gribe det an ligesom Widex - hvor der er en 2,4 GHz-radio til trådløs kommunikation med eksempelvis en iPhone, mens kommunikationen mellem de to høreapparater styres af en lavfrekvensradio.

/ritzau/FINANS