Widex afviser køb af Resound

Den privatejede høreapparatproducent Widex er ikke interesseret i at købe GN Store Nords division Resound. Det fastslår administrerende direktør for Widex, Jan Tøpholm.

"Det kan jeg ikke forestille mig. Vi har tværtimod en strategi, der indebærer organisk vækst," siger Jan Tøpholm.

Selskabet, der er verdens femtestørste høreapparatsproducent, har på sidelinien fulgt med i sagen om det nu mislykkede salg af GN Resound. Og flere analytikere har nævnt Widex som en oplagt køberkandidat - eventuelt sammen med en kapitalfond.

Grunden til, at Widex er oplagt, er, at de i forvejen er på det tyske marked, men i modsætning til store spillere som Siemens, William Demant Holding og Sonova vil Widex ikke løbe ind i et salgsforbud på grund af en dominerende markedsstilling.

Tværtimod ville Widex med et køb af Resound kunne udfordre de store operatører på markedet. Men det ligger altså ikke i kortene med et køb af Resound, påpeger Widex-direktøren.

"Det kan jeg ikke se nogen sandsynlighed i. Vi er ikke interesserede. Det har noget at gøre med den måde, vi altid har drevet virksomhed på - og der foretrækker vi organisk vækst," siger Jan Tøpholm.

Selskabet lancerede i foråret en ny strategi med fokus på flere produktlanceringer.

"Man kan sige, at vi har valgt en ny strategi. Vi vil nu komme med en lind strøm af produkter, og vi forventer fremover en lancering mindst hvert halve år. Vi har aldrig har haft en så stor pipeline som nu," sagde adm. direktør Jan Tøpholm dengang til dagbladet Børsen.

Tilbage er der i markedet spekulationer om en kapitalfond i samarbejde med det mindre og unoterede amerikanske høreappatselskab Starkey eller store spillere i medicoindustrien som Johnson & Johnson eller Philips kan købe Resound.

Bestyrelsesformand for GN Store Nord, Mogens Hugo Jørgensen, sagde tidligere onsdg til RB-Børsen, at alle muligheder stadig holdes åbne - herunder både et frasalg eller en selvstændig børsnotering af GN Resound.
(RB-Børsen)