Widerøe overtager det meste SAS Ground Handling i Norge

Widerøe Ground Handling overtager SAS Ground Handling i Norge bortset fra lufthavnen Gardermoen. Det oplyser Widerøe i en pressemeddelelse.

Foto: Brian Bergmann. Widerøe fly lander i Københavns Lufthavn 6. juni 2010. Airbus A321.
Læs mere
Fold sammen

SAS har indgået en aftale med det norske selskab torsdag, som betyder, at Widerøe Ground Handling overtager SAS Ground Handling i det meste af Norge. Samlet kommer det til at betyde, at Widerøe overtager ansatte, udstyr og kontrakter i 14 lufthavne i Norge.

- Denne aftale gør Widerøe Ground Handling (WGH) til Norges største aktør indenfor groundhandling, siger administrerende direktør i Widerøe, Stein Nilsen, i en kommentar,

- WGH har en enestående kompetence i at drive lokale og regionale flyvepladser, og når vi nu slår kræfterne sammen med alle disse dygtige folk fra SAS, er jeg sikker på, at vi sidder med en solid vinderformel, siger han.

Det nye selskab skal betjene både SAS, Widerøe og eksisterende kunder. Samtidig går ambitionerne på at vokse.

Før den endelige aftale kan underskrives, er der en del spørgsmål, der skal afklares - samtidig skal de involverede fagforeninger tages med i drøftelserne.

- Det er en stor virksomhed, og både SAS og WGH ønsker at få gennemført overdragelsen så hurtigt som muligt, uden det går ud over den daglige drift, siger Stein Nilsen.

Widerøe Ground Handling er et helejet datterselskab i Widerøe. Selskabet har 220 medarbejdere og betjener i dag 29 lufthavne i Norge.