Wi-fi kører ikke på skinner i DSB

Ustabilitet i internetforbindelsen er ikke noget nyt i DSB - flere oplever langsomme svartider eller bliver smidt af nettet på de lange togture i Danmark. Det vil DSB nu lave om på.

DSB's kunder oplever problemer med internettet på de længere strækninger især i myldretiden. Derfor er DSB i gang med et nyt projekt, som skal afhjælpe problemerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

I myldretiden er der pakket med mennesker i DSB. Mange har taget arbejdet med videre eller vil koble af med en film på turen hjem i toget. Men de tunge downloads kan tære på DSB's ikke helt nye internetforbindelse til gene for kunderne.

Derfor er DSB gået i gang med et nyt projekt, som skal hjælpe DSB til bedre internet, specielt på de længere ture.

»Vi har et projekt i gang for at se, hvordan vi kan blive endnu bedre, men det er for tidligt at sige noget konkret. Vi er dog klar over, at det er en forventning som kunderne har, at der er internet, som fungerer. Derfor vil vi gøre noget ved det,« siger Anne-Lise Bach Sørensen, underdirektør i DSB.

I dag er der wi-fi på mange af DSB's strækninger, både på regionaltog og i S-tog. Og i sidstnævnte fungerer det fint, men der findes endnu strækninger helt uden forbindelse. Det er blandt andet nogle af dem, DSB nu vil kigge på.

»Vi er godt klar over, at vi har kunder på andre strækninger, som også har et ønske om at koble sig på internettet, og det kigger vi på, men jeg kan ikke sige noget om, hvornår det kommer,« siger Anne-Lise Bach Sørensen.

Noget andet projektet kan tænkes at tage fat på, er at lave en slags barriere, så passagerer, der skal bruge nettet i arbejdsøjemed, kan få bedre forbindelse. I første omgang har de dog muligheden for at købe en billet på DSB '1, hvor nettet er gratis, eller melde sig ind i DSB Plus, hvor man som medlem får seks gratis log-in.

I år har DSB opgraderet deres kapacitet fra syv til 21 megabyte, men internetforbindelsen er gammel og med den strygende udvikling har DSB svært ved at følge med.

»Der er sket noget på området allerede. Men trods en opdatering kan der altså stadig komme en form for ustabilitet, hvis alle sætter sig ned og downloader store filer og film - specielt i myldretiden,« siger Anne-Lise Bach Sørensen.