Whistle-blower advarede om OW-fusk i 2013

For mange i Danmark kom OW Bunkers konkurs i 2014 som et pludseligt chok. Men allerede i 2013 blev myndighederne i Singapore advareret af en whistle-blower om det, der senere skulle blive OW Bunkers største problemkunde, Tankoil og det tilknyttede Petrotec, og som til slut kostede OW Bunker livet som selskab.

Foto: Kasper Palsnov. ARKIVFOTO: OW Bunker.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver dagbladet Børsen.

Hvis de singapoeranske myndigheder havde reageret på den henvendelse, kunne konkursen i OW Bunker således være undgået, hævde personerne bag whistleblower-selskabet Iceberg Research.

Ifølge Iceberg Research sørgede man i 2013 for at oplyse havnemyndigheden Maritime Port Authority (MPA) i Singapore om, at Noble Group, en gigantisk børsnoteret handelsvirksomhed med base i Hongkong, var meddelagtig i ulovlige aktiviteter og havde kontakter til "anløbne" personer og selskaber.

De selskaber skulle ifølge Iceberg Research have været netop Tankoil og Petrotec. De to selskaber endte med at koste OW Bunker 750 mio. kr. og var en stor medvirkende årsag til OW Bunkers konkurs.

- Havde MPA reageret på den information, vi sendte dem, kunne denne konkurs med sikkerhed være undgået, skriver Iceberg Research i en rapport ifølge dagbladet Børsen.