Whiskeyproduktion udfordres af mangel på tønder

Den amerikanske whiskeytype Bourbon er i stigende grad blevet populær, netop som der er et fald i udbuddet af hvid-eg, der bruges til de tønder, som whiskyen traditionelt lagres i.

Foto: SCOTT OLSON

Tøndeindustrien kan ikke følge med destilleriernes efterspørgsel, der er steget mere end 25 pct. i USA siden 2010, og man ser derfor en stor stigning i tøndepriserne. Flere destillerier står på nu venteliste for at få de nødvendige tønder.

Det skriver The Wall Street Journal.

Årsagen til manglen på hvideg kan spores tilbage til det amerikanske kollaps af boligmarkedet, der resulterede i nedlukningen af savværker og tømmerselskaber.

Det sidste år er prisen på hvide egetræsstave, der bruges til tøndeproduktionen, steget 20 pct., hvilket er godt for den kæmpende træindustri, der dog ikke er nået op på niveau med efterspørgslen endnu.

Flere destillerier frygter, at de ikke når at få deres tøndeleveringer og derfor vil være tvungne til at opgive årets planlagte whiskyproduktion.

»Det er bekymringen. Vi bruger nu vores sidste tønder,« udtaler Michael Anderson, der er stifter af Independent Distilling.