WDH: Frivillige fratrædelser har trukket omkostninger ned

William Demant Holding skruer i sit regnskab for første halvår ned for de forventede omkostninger i forbindelse med selskabets restruktureringsprogram.

William Demant Holding skruer i sit regnskab for første halvår ned for de forventede omkostninger i forbindelse med selskabets restruktureringsprogram. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Prognosen lyder nu på 175 mio. kr. i 2017, mens de tidligere forventninger var 200 mio. kr.

Og det skyldes hovedsageligt lavere omkostninger til fratrædelser for de medarbejdere, som selskabet må sige farvel til i forbindelse med øvelsen, lyder det fra Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos William Demant Holding.

»Når man laver den slags planer, skal de laves i et worst case-scenarie altså de maksimale omkostninger, man kan forestille sig, herunder til medarbejdere, man skal sige farvel til,« siger topchefen.

»Der sker nogle gange det, at når man først har annonceret restruktureringsomkostningerne, så er der nogle, der frivilligt finder et nyt arbejde og også hurtigere end man havde indregnet i worst case. Det er det, der koster lidt mindre, end vi havde troet,« fortsætter han.

William Demant Holdings restruktureringer dækker blandt andet over flytningen af produktionen i amerikanske Eagan til en fabrik i Mexico, ligesom produktionen i Thisted i Thy også er i færd med at blive flyttet til Warszawa i Polen.

Derudover rykkes flere af udviklingsfunktionerne inden for software også til Polen fra Bern i Schweiz.

Og det begynder allerede at give effekt på resultaterne, lyder det fra Søren Nielsen.

»Når vi justerer for de ekstra omkostninger, kan man se en bedre præstation nedenunder. Så kan man se, at eksempelvis fremstillingen i Mexico i stedet for Eagan og fremstillingen i Polen i stedet for i Thisted samt softwareudviklingen i Polen i stedet for i Bern giver en bedre underliggende præstation«, siger topchefen til Ritzau Finans.