Warren Buffett storkøber Vestas-møller

Multi-milliardæren Warren Buffett har købt en ordentlig stak Vestas-møller til et projekt i Iowa, der bare vil vokse sig større og større.

Warren Buffet, her som tegneseriefigur til årsmødet i Berkshire Hathway, har netop købt et stort antal Vestas-møller. Fold sammen
Læs mere
Foto: RICK WILKING

MidAmerican Energy Company ringer måske ikke så mange klokker. Men det gør moderselskabet Berkshire Hathaway nok i højere grad.

Investeringsselskabet er drevet af den legendariske investor Warren Buffett, der gennem sin nær orakellignende præstationer på aktiemarkedet er blevet en af verdens rigeste mennesker med en formue på 66 mia. dollar.

Nu har Oraklet fra Omaha, som Buffett også kaldes, kastet sin kærlighed på vindenergi og til denne romance skal Vestas levere møllerne.

Vindselskabet har netop oplyst, at man har fået en ordre på 214 MW fra MidAmerican Energy Company, og selvom det godt nok er en større ordre, så tæller perspektiver endnu mere. Møllerne skal nemlig leveres til det enorme Wind XI projekt i delstaten Iowa, og når det er færdigbygget, vil det være på 2.000MW - hvilket svarer til fem gange Anholt-havvindmølleparken.

»Vi er stolte over at være en del af det største vindprojekt i statens historie,« udtaler Chris Brown, der er direktør for salg og service i Vestas i USA og Canada.

Vindmøllerindkøbet er sket inden for rammerne af den amerikanske PTC-ordning, der er en skatterabat til vindmølleudviklere. Ordningen blev i starten af året forlænget med fem år, og skal derefter udfases. På baggrund af PTC-ordningen er det forventningen, at USA vil være et meget godt marked for Vestas i de kommende år.