Warren Buffett ramt af børsuro

Superinvestorens selskab taber terræn – dog ikke mere end at det stadig kan præstere et milliardstort kvartalsoverskud.

Warren Buffett er blandt verdens mest beundrede storinvestorer. Han slipper dog ikke uskadt gennem den nuværende uro. Fold sammen
Læs mere
Foto: ARNE DEDERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er de færreste investorer, der er gået fri af den økonomiske nedtur. Det må superinvestoren Warren Buffet da også indse, efter hans investeringsselskab Berkshire Hathaway har aflagt regnskab for tredje kvartal.

Overskuddet i kvartalet blev 2,28 milliarder dollar (12,3 mia. kroner), hvilket er 24 procent mindre end samme periode sidste år, skriver nyhedsbureauet AP.

Resultatet skuffer analytikerne, der havde forventet et overskud på 1,20 dollar pr. B-aktie. Det blev i stedet 92 cents pr. aktie.

Den globale økonomiske uro får skylden for det lavere resultat, og det mærkes da også på selskabets omsætning, der i tredje kvartal i år lød på 33,7 milliarder dollar mod 36,3 milliarder dollar sidste år.

Det er i høj grad på værdipapirhandel, at der er lavere indtjening på tapetet, men afmatningen ses også i Berkshire Hathaways 80 datterselskaber, skriver nyhedsbureauet.

Investeringsselskabet har også meddelt, at det agter at indlede et tilbagekøbsprogram af dets A-aktier. Det skal ske, hvis kursen kommer under 106.563 dollar pr. aktie. A-aktierne blev fredag handlet ned til kursen 115.802 dollar, hvilket – trods et fredagsfald på 2,1 procent – er med til at gøre dem til nogle af verdens allerhøjest prissatte aktier.