Warnøe har fuld fart på genopretning: Ny topchef og top-erhvervsmand træder ind

Comeback-kongen præsenterer ny CEO i den genfødte venturefond Nordic Eye. Maj Invest-direktør Jeppe Christiansen indtræder i centralt investor board sammen med andre tunge navne.

Serieiværksætter Peter Warnøe vader i positive nyheder ovenpå lang tids tumult i venturefonden Nordic Eye. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Strømmen af positive nyheder fra Peter Warnøes venturefond, Nordic Eye, fortsætter. Nordic Eye styrker nu organisationen i forlængelse af planerne om at rejse en ny milliardfond og har nu præsenteret en ny CEO – og kan yderligere bryste sig af, at Maj Invests topchef, den respekterede økonom Jeppe Christiansen, træder ind i investor boardet i Nordic Eyes nye Fond II. Jeppe Christiansen forlod ellers Nordic Eye under forårets tumult i den dengang uroplagede fond.

Ny CEO bliver Martin Olin, som er tidligere adm. direktør i biotekselskabet Symphogen. Han afløser Michael Tandrup, der fortsætter i ledelsen som co-founder og partner.

Nordic Eyes advisory board i relation til Nordic Eyes nye Fond II forstærkes med i alt tre prominente erhvervsfolk: Udover Jeppe Christiansen, CEO for Maj Invest, drejer det sig om Per Klitgård, tidligere CEO for Danica Pension, samt serieiværksætteren Henrik Zillmer, stifter af blandt andet Airhelp, som alle også investerer i den nye fond.

»Den nye fond vil ligesom den første fond have fokus på vækstvirksomheder i Norden og USA inden for teknologi og livsstil. Vi ønsker fortsat at kunne være med i meget attraktive vækstvirksomheder, hvilket kræver større investeringer end hidtil og derved en større fond,« siger Peter Warnøe i en pressemeddelelse.

»Vi arbejder med en åbning af Fond II i november 2020 med eksisterende og nye private investorer på ca. 250 millioner kroner. Ambitionen er, at vi kan lukke Fond II til næste sommer med tilsagn på omkring 1,5 milliarder kroner,« lyder det fra Martin Olin, som altså er ny adm. direktør i Nordic Eye.

»Jeg er meget imponeret over de resultater, der er skabt i den første fond. Ambitionen er, at vi med den nye fond skal opnå de samme resultater til gavn for investorerne,« tilføjer han.

De positive nyheder kommer, efter at Peter Warnøe for nogle uger siden kunne meddele, at han havde indgået forlig med sin tidligere ven og partner, forfatteren og investoren Lars Tvede. Det skete efter lang tids mudderkastning mellem de to.

Lars Tvede havde blandt andet meldt Warnøe til politiet for bedrageri og mandatsvig, men nu er de to tidligere kamphaner enedes om at begrave stridsøksen. Efter forliget fremstår Peter Warnøe som sejrherre, idet han beholder sin position i venturefondens centrale managementselskab,.

Samtidig med offentliggørelsen af forliget kunne Warnøe fortælle, at Nordic Eye planlagde at rejse halvanden milliard kroner til etablering af Fond 2 i Luxembourg.