Waoo klar med ultra-HD-boks med Netflix

Elselskabernes TV-leverandør bliver den første i Danmark, som tilbyder TV-boks med den nye og bedre ultra-HD-/4K-opløsning - lige nu dog kun med Netflix som leverandør.

Det bliver den amerikanske filmstreamingtjeneste Netflix, der skal trække markedet for film og TV i bedre kvalitet i gang hos Waoos kunder gennem den nye TV-boks. Der er nemlig ikke mange andre producenter, som optager i den bedre ultra-HD-opløsning. Foto: Wao. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS, USA: Danmarks fjerdestørste leverandør af TV til danskerne, det elselskabsejede Waoo, vil fra midt i februar være klar med den første TV-boks, som er i stand til at levere TV-signaler i den nye og langt højere ultra-HD-opløsning. I første omgang bliver det med den amerikanske streamingtjeneste Netflix som eneste indholdsleverandør.

Waoo, som har 150.000 TV-kunder over hele landet, vil fra midten eller slutningen af februar tilbyde den nye TV-boks, som efterhånden skal erstatte de TV-bokse, som allerede står i folks stuer. Med boksen, som kan gemmes af vejen, så den ikke står synligt, følger en fjernbetjening med en særlig Netflix-knap. Dermed kan man springe direkte til Netflix og se de film og TV-serier, som er klar i ultra-HD-opløsning.

Ultra-HD (som af nogen også kaldes for 4K) har en billedopløsning med fire gange så mange detaljer som den fuld HD-kvalitet, som de fleste kender.

Prisen er endnu uafklaret

»Der er ikke mange, der producerer indhold i 4K-kvalitet. Både danske og udenlandske kanaler har meget svært ved at levere 4K-indhold, men Netflix producerer allerede i 4K og ville gerne være med,« forklarer Waoos administrerende direktør, Jørgen Steensgaard, på verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), i Las Vegas..

Det kræver et ultra-HD-fjernsyn eller en anden type af ultra-HD-skærm at kunne se den bedre kvalitet.

Waoo har endnu ikke afklaret, om den nye boks bliver gratis for de abonnenter, der i dag har de dyreste abonnementer. Under alle omstændigheder skal man separat have et månedsabonnement hos Netflix, hvis man vil kikke med. Boksen har samtidig indbygget Waoos nuværende TV-løsning, så man også med den kan se TV trådløst derhjemme.

Fodbold-EM kommer delvis i ultra-HD

Det kræver en internetforbindelse på mindst 15,8 megabit i sekundet pr. tilsluttet apparat at kunne se ultra-HD-indhold.

DR og TV 2 forventer at sende blandt andet åbningskampen og semifinalen samt finalen i sommerens fodbold-EM ud i ultra-HD-kvalitet. Waoo forhandler i øjeblikket med TV-stationerne om at kunne levere disse kampe i den ekstragode billedkvalitet til sine kunder.

Waoo er stiftet i 2010 og ejes af 11 danske energiselskaber. Waoo leverer internetforbindelse til 300.000 husstande og TV til 150.000 husstande.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES). Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).