Waoo-direktør går alligevel ikke

Jørgen Stensgaard trækker sin opsigelse tilbage som topchef for energiselskabernes bredbåndsselskab. Strategiske samarbejder er i støbeskeen.

Waoos topchef, Jørgen Stensgaard, havde egentlig sagt op men bliver nu alligevel på sin post og gør klar til nye tiltag inden for kort tid. Foto: Waoo Fold sammen
Læs mere

Danmarks fjerdestørste TV-leverandør, energiselskabernes fælles bredbåndsselskab, Waoo, skal alligevel ikke have ny topchef. Den hidtidige trækker sin opsigelse tilbage.

Jørgen Stensgaard havde ellers i foråret meddelt, at han fratræder, fordi han havde fået et nyt job. Men nu har han alligevel valgt at blive i Waoo, som han har været administrerende direktør for siden 2013 og tre år tidligere økonomidirektør.

Bestyrelsesformand: Vi vil ikke skifte ud i toppen

Waoo sælger internetforbindelser, TV og telefoni for en række energi- og elselskaber, der lægger fiberkabler i jorden for at kunne konkurrere med især TDC.

»Lige siden Jørgen meddelte os sin opsigelse, har vi været i dialog om, hvordan vi kunne lave en win back. Det har aldrig været et ønske fra vores side at skifte ud i toppen af selskabet, for vi har en virksomhed i vækst og et utal af store projekter i støbeskeen. Opgaven er at tilpasse vores forretning til de udfordringer og muligheder, som den digitale udvikling inden for TV og internet skaber i disse år. Derfor er vi meget tilfredse med, at Jørgen har ændret mening,« forklarer Casper Holst-Christensen, som i april i år blev ny bestyrelsesformand for Waoo.

Jørgen Stensgaard selv glæder sig til at fortsætte.

»Udviklingen i branchen er intensiveret gennem den senere tid, og bestyrelsen har lagt stort pres, fordi man gerne ønskede, at jeg var en del af de mange ting og muligheder, som Waoo står over for. Vi kommer med »noget« inden for både TV og bredbånd, nok mest bredbånd, inden for den næste måneds tid, og vi har også potentielt strategiske samarbejder i støbeskeen,« siger Jørgen Stensgaard til Berlingske.

Store udfordringer fra konkurrenterne

Waoo har været ramt af store udfordringer, efter at Sydenergi/SE først købte Stofa og dermed trak sig ud af Waoo-samarbejdet, og en række energiselskaber siden enten har indgået samarbejder med TDC eller med Stofa. En række af de nuværende medejere er fusioneret, således at Waoo i dag har energiselskaberne Aura Energi, NEF-Fonden, Energi Fyn, Fibia, HEF, Energi Midt og Nordenergi i ejerkredsen. Derudover leverer Waoo indhold til Bornfiber på Bornholm og til Ringkøbing-Skjern-området gennem almindelige handelsaftaler.

»Den udfordring har været der hele tiden, og den vil fortsat være der fremover. Men der er ikke tegn på, at andre vil forlade Waoo-samarbejdet. Vi har en god dialog,« understreger Jørgen Stensgaard.

Waoo leverer internetforbindelse og TV til 280.000 kunder.