Waoo bliver hovedsponsor for dansk e-sportsliga

TV- og internetudbyderen Waoo fortsætter sin kommercielle oprustning på e-sportsområdet, hvor man er blevet hovedsponsor for en dansk Counter Strike-liga.

Landets bedste spillere inden for Counter Strike skal vænne sig til et nyt navn. Waoo CS:GO Ligaen bliver navnet på en breddeliga, efter TV- og internetudbyderen har indgået et samarbejde med eSport.dk om at sponsorere ligaen.

»eSport er en sportsgren i meget kraftig vækst, og gaming er blandt danskernes foretrukne underholdningsaktiviteter. Samtidig klarer danske spillere sig gennemgående rigtig godt på det absolut øverste internationale niveau. eSport rummer altså både interessante perspektiver i forhold til den professionelle dimension og er samtidig bare rigtig god underholdning for mange helt almindelige mennesker, og det vil vi gerne være med til at bakke op om,« siger Jørgen Stensgaard, administrerende direktør i Waoo i en pressemeddelelse.

Sponsoratet kommer godt et halvt år efter, at Waoo som den første TV-udbyder herhjemme lancerede en 100 procent e-sportskanal - eSportsTV, der foreløbig har overrasket positivt med høje og stabile seertal.

Ifølge Jørgen Steensgaard er det naturligt for fibervirksomheden at kaste sig ind i e-sport.

»Alle ved, at godt og stabilt internet er en forudsætning for, at gaming bliver en god oplevelse. Det kræver kapacitet at afvikle spillene uden gnidninger, og derfor er det oplagt, at vi med vores fibernet sætter fokus på området,« siger han.

Også på den anden side af bordet, hos eSport.dk, er man tilfreds med aftalen.

»For fodbold er græsplænen, mål, fodboldstøvler osv. ret afgørende. For eSport og livestream- produktion er internetforbindelse et af de allervigtigste værktøjer, og derfor glæder det mig, atdet netop er Waoo, som har valgt at bakke op om ligaen,« siger Zahid Butt, CEO hos eSport.dk.

»Det her betyder for os, at vi ikke alene kan udvikle og strømline vores populære liga med turneringer og streams endnu mere, men vi kan også fokusere mere på øvrigt indhold på eSport.dk og på den måde udvikle aktiviteter i fællesskab, som kommer alle danske eSports-interesserede til gode,« fastslår han.

I Waoo CS:GO Ligaen spiller de deltagende hold om en samlet præmiesum på 300.000 kroner henover 2017 i spillet Counter Strike: Global Offensive, der er et taktisk, holdbaseret first-person skydespil. På verdensplan ventes det estimerede antal faste seere at runde 145 millioner.