Walmart fik tæv på aktionærmøde

Aktionærerne presser detailgiganten i Bangladesh-sag.

»Gennem flere år har Walmart, hver gang der har været en ulykke, lovet at afhjælpe de forfærdelige forhold, men tragedien fortsætter,« sagde en tidligere Bangladesh-syerske på Walmarts aktionærmøde forleden. Fold sammen
Læs mere
Foto: RICK WILKING
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dagligvarekæmpen Walmart kom under et aktionærmøde i fredags under beskydning fra investorer, der kræver bedre lederskab. Det sker blandt andet i kølvandet på Bangladesh-sagen, hvor den amerikanske gigant nægter at skrive under på en international aftale om brand - og bygningssikkerhed på bangladeshiske fabrikker Det skriver Financial Times' netavis.

På det stort anlagte møde optrådte skuespilleren Hugh Jackman, sangerinderne Kelly Clarkson og Jennifer Hudson, samt Tom Cruise, der talte for Walmarts sociale bevidsthed. Her fremsatte aktionærer et forslag om at kunne sætte detailvirksomheden i stævne, når vigtige emner kræver det, og i den forbindelse talte den tidligere bangladeshiske syerske og nu formand for foreningen Bangladeshisk Center for Arbejder Solidaritet Kalpona Akter.

»Gennem flere år har Walmart hver gang, der har været en ulykke, lovet at afhjælpe de forfærdelige forhold, men tragedien fortsætter,« sagde hun og fortsatte med henvisning til formanden Rob Walton, der er milliardær, og grundlæggerens søn Sam Walton:

»Jeg er sikker på, at I ved, at det vil koste en brøkdel af jeres families formue at få ordnet de bygninger, så jeg bønfalder jer om at hjælpe os.«

Bredsiden kommer et par uger efter, at Walmart sammen med blandt andre den amerikanske tøjvirksomhed Gap, har afvist at skrive under på en international aftale om at bedre brandsikkerhed og arbejdsforhold på de bangladeshiske fabrikker, som selskaberne bruger til at få syet tøj og tekstiler. Andre store spillere i branchen såsom Tesco og H&M har skrevet under, men herhjemme har heller ikke danske virksomheder som Jysk, Bestseller, IC Companys og PWT Group (Wagner og Tøjeksperten) tilsluttet sig aftalen.