Wall Street viser vejen - Novo-aktien skal op med 9 pct.

Amerikanske investorer tog torsdag særdeles godt imod Novo Nordisks beslutning om at genindsende registreringsansøgning for de nye insuliner Tresiba og Ryzodeg til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Street signs for Wall St. and Broad St. hang at the corner outside the New York Stock Exchange March 24, 2015. REUTERS/Brendan McDermid
Læs mere
Fold sammen

Nyheden blev først annonceret efter dansk lukketid, men på den amerikanske børs blev Novo-aktien handlet lystigt, og Novos såkaldte ADR-notering sluttede med en stigning på 6,9 pct. til 53,26 dollar. Målt i antal styk skiftede over 6 mio. Novo-aktier hænder. Det er fire gange så meget som normalt.

Med den markante omsætning i Novos amerikanske notering, har det danske aktiemarked også fået en ret god pejling for Novo-aktien fredag morgen.

Omregnet med en dollarkurs på 6,8675 svarer den amerikanske slutkurs til 365,76 kr. Novo-aktien lukkede torsdag i 335 kr. på børsen i København, og halter altså hele 9,2 pct. efter slutkursen i USA.

Og nyheden er da også ganske positiv, lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der følger Novo Nordisk som senioranalytiker hos Sydbank. Han tror på en stærkt positiv dag for Novo Nordisk-aktien i fredagens danske handel.

- Novo Nordisk har med indsendelsen af registreringsansøgningen for Tresiba potentielt mulighed for at lancere Tresiba i USA, før konkurrencen på markedet for basalinsulin for alvor intensiverer, vurderer Søren Løntoft Hansen.

Han peger på, at det amerikanske marked for langtidsvirkende insulin har en værdi af ca. 55 mia. kr., hvilket understreger vigtigheden af at få Tresiba på markedet.