Wall Street-kriminelle bruger krypterede apps til kommunikation

FBI udtaler, at de er bekymret for en ny trend blandt kriminelle Wall Street-handlere, der bruger krypterede apps til at skjule ulovlig kommunikation fra interne og eksterne regulatorer.

Arkivfoto. FBI udtaler, at de er bekymret for en ny trend blandt kriminelle Wall Street-handlere, der bruger krypterede apps til at skjule ulovlig kommunikation fra interne og eksterne regulatorer.  Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Det skriver Financial Times.

Det er apps såsom WhatsApp, Signal og Telegram, som giver deres brugere adgang til en sikker kommunikationslinje, der ifølge FBI bliver brugt til insiderhandel mellem Wall Street-funktionærer.

»Ny teknologi kommer på markedet, og vi ved, at teknologien bliver brugt, og så kan det altså blive brugt til kriminelle handlinger, såsom bedrageri, hvidvask af penge, og insiderhandel,« siger John Casale, der er en assisterende specialagent hos FBI's afdeling for kompliceret økonomisk kriminalitet, til Financial Times.

Ifølge FBI tilpasser funktionærerne sig til de skiftende medietrends, blandt andet ved at flytte fra brugen af gruppechatrum på Bloomberg, til at bruge gruppechats på de sociale medier som Facebook.

Marten den Haring, der er produktchef i Digital Reasoning, hvilket er et kunstig intelligensbaseret computerplatformsfirma, udtaler, at folk er blevet mere kreative i deres kriminalitet.

»Folk er begyndt at blive kreative, og bruger nogle af de kommunikationskanaler der er sværere at røre for myndighederne og interne teams,« siger Marten den Haring til Financial Times.

Den første sag af denne slags blev afgjort i marts, hvor den britiske Financial Conduct Authority udstedte en bøde på 37.198,00 pund (ca. 303.000 kr.) til en medarbejder i investeringsbanken Jefferies for at dele fortrolig information på WhatsApp.