Wal-Mart lander som ventet og går efter mere indtjening online

Den amerikanske detailgigant Wal-Mart kom ud af det sidste kvartal af 2016/17 med en indtjening per aktie på 1,30 dollar, hvilket er en smule over det ventede på 1,29 dollar ifølge Bloomberg News.

Foto: FREDERIC J. BROWN. Arkivfoto: Den amerikanske detailgigant Wal-Mart kom ud af det sidste kvartal af 2016/17 med en indtjening per aktie på 1,30 dollar, hvilket er en smule over det ventede på 1,29 dollar ifølge Bloomberg News.
Læs mere
Fold sammen

Samtidig steg detailkædens onlinesalg for tredje kvartal i træk, og dermed går koncernen i den retning, der er planlagt.

»Vi bevæger os hastigt ind i en mere digital verden, siger Wal-Marts administrerende direktør«, Doug McMillon, i en kommentar til regnskabet ifølge Bloomberg.

Onlinesalget steg med 29 pct. i kvartalet, der løb til og med januar 2017. Det sammenlignelige salg steg i samme kvartal med 1,8 pct. mod ventede 1,3 pct.

Wal-Mart forsøger at udfordre Amazon.com på onlinemarkedet. Og efter at have udvidet med e-selskabet Jet.com, har detailgiganten købt Shoebuy.com samt Moosejaw, der laver udendørstøj.

Wal-Mart venter i første kvartal af 2017/18 en indtjening per aktie på 0,90-1,00 dollar mod ventede 0,96 dollar.