VWs regning for emissionskandale kan overstige 25 mia. dollar

Volkswagens regning for virksomhedens emissionskandale kan overstige 25 mia. dollar som følge af en aftale, der blev indgået sent tirsdag for at kompensere bilejerne i USA. Det skriver Wall Street Journal.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANZISKA KRAUFMANN

Ifølge retsdokumenter fra USA skal Volkswagen betale 1,2 mia. dollar i betalinger i forbindelse med 80.000 af virksomhedens større, 3-liters diesel-drevne køretøjer, som er impliceret i skandalen.

Ligeledes har den tyske leverandør af dele, Robert Bosch, onsdag oplyst, at firmet har indvilliget i at betale 327,5 mio. dollar i et forlig i et amerikansk, civilt søgsmål. Anklagen gik på, at Bosch hjalp med softwaren, som gjorde, at bilerne undveg de amerikanske forureningstests. Hvis forliget bliver godkendt, så afsluttes den civile undersøgelse af Bosch.

Volkswagen har været involveret i retssager i USA i forbindelse med emissionsskandalen siden slutningen af 2015. Virksomheden har installeret manipulationsanordninger i omkring 11 mio. køretøjer på verdensplan. Sidste år hævdede advokater, at Volkswagen og Bosch havde samarbejdet om at udvikle, vedligeholde og skjule enhederne - en anklage som Bosch har afvist.