VW vil tilbyde bilejere at »få ændret« i deres motorer

Den tyske bilgigant Volkswagen lancerer i de kommende dage en plan for, hvordan bilejere berørt af skandalesagen kan få ændret i deres dieselmotorer.

Foto: PATRIK STOLLARZ. Den tyske bilgigant Volkswagen lancerer i de kommende dage en plan for, hvordan bilejere berørt af skandalesagen kan få ændret i deres dieselmotorer.
Læs mere
Fold sammen

TYSKLAND: Volkswagen barsler med en plan for, hvordan bilejere, der er omfattet af VWs fusk i miljøtest, kan »få ændret i deres motor«, skriver Reuters.

Tirsdag formiddag har Volkswagens nye topchef, Matthias Müller, forklaret, at koncernen snart lancerer en strategi, der skal sikre, at samtlige biler fra koncernen overholder myndighedernes standarder for fremtiden. Det vil indebære, at man inden for de nærmeste dage vil løfte sløret for, hvordan berørte bilejere kan få ændret deres motor.

Ifølge Reuters vil det indebære, at Volkswagen tilbagekalder omkring 11 millioner biler. Det er antallet af biler, der kører rundt i verden med en software, der under test har fået bilen til at se mere miljørigtig ud, end den er.

»Vi står foran en lang kamp og masser af hårdt arbejde,« siger Matthias Müller ifølge Reuters og fortsætter:

»Vi kan kun skabe fremskridt skridt for skridt, og der vil komme tilbageslag.«

Den omfattende skandalesag involverer omkring 91.000 biler i Danmark, oplyste Volkswagen Danmark mandag til Berlingske Nyhedsbureau.

Den nye strategi er man endnu ikke blevet informeret om hos Volkswagen Danmark, og derfor, forklarer pressechef Søs Illum, kan man endnu ikke kommentere strategien.

Det kan dog indikere, at der er en løsning på trapperne, forklarer hun til Berlingske Nyhedsbureau i et skriftligt svar tirsdag formiddag.

Volkswagens topchef, Matthias Müller, forklarer tirsdag ifølge Reuters, at de respektive myndigheder vil blive informeret om den nye strategi, der skal få dem ud af den øjeblikkelige krise, i oktober.

I de seneste uger har Volkswagen, der har hovedsæde i Wolfsburg i Tyskland, befundet sig i strid modvind, efter at amerikanske myndigheder opdagede fusk med koncernens dieselmotorer. De er udstyret med en software, der under test har fået dem til at se mere miljøvenlige ud, end de i virkeligheden er.

Dermed kører millioner af bilejere rundt og forurener mere, end både de og myndighederne havde regnet med.

Fem millioner biler af mærket Volkswagen, 2,1 millioner biler fra Audi, 1,2 millioner biler fra Skoda og 1,8 millioner mindre varebiler er involveret i sagen om den omfattende sag om fusk.